Fastholder kritikken

Det sender et ærgerligt signal at afvise kritik, mener kritikerne

Oplandslistens Søren Søe-Larsen sidder med i det magtfulde økonomiudvalg. Han har siden Rikke Karlsson kom med sin kritik af forvaltningskulturen bakket hendes op. Arkivfoto: Lars Pauli

Oplandslistens Søren Søe-Larsen sidder med i det magtfulde økonomiudvalg. Han har siden Rikke Karlsson kom med sin kritik af forvaltningskulturen bakket hendes op. Arkivfoto: Lars Pauli

REBILD:I Rebild står byrådsmedlemmerne Rikke Karlsson (DF) og Oplandslistens Søren Søe-Larsen fortsat fast på deres kritik af forvaltningskulturen og af kollegerne i byrådet.

- Der burde være en åben og fri debatkultur, hvor tingene kan drøftes, så vi som politikere, ved, hvad vi beslutter, siger Rikke Karlsson.

Famler rundt i blinde

Hun kritiserer betingelserne for demokratiet i Rebild.

- Alt for ofte famler vi rundt i blinde, når vi træffer beslutninger, fordi vi ikke får sagerne belyst til fulde af forvaltningen.
- Bagefter bliver vi overraskede, når medarbejdere og borgere henvender sig med konsekvenserne af det, vi har besluttet, siger Rikke Karlsson.
Hun fastholder, at forvaltningen har sin egen dagsorden i en række sager, hvor sagsfremstillingerne næsten tvinger politikerne til at træffe en bestemt beslutning.
Samtidig oplever Rikke Karlsson, at der sidder nogle medarbejdere og borgere, som føler at politikerne ikke lytter og ikke forstår.
- Så sidder vi bagefter og siger, at vi ikke var informerede, siger Rikke Karlsson.
Som byrådspolitiker kræver hun viden om sagernes problemstillinger og kompleksitet. Også i de sager, hvor beslutningerne er svære og har store konsekvenser for borgerne.
- Hvis ikke vi tør holde et problem ud i lyset, så er demokratiet ilde stedt.
- Det duer altså ikke, at vi bare holder os for øjne, øre og mund, for så er der jo ingen grund til, at vi er i politik. Så kan vi bare lade forvaltningen kører det hele, siger Rikke Karlsson.

Står ikke alene

Oplandslistens Søren Søe-Larsen har siden Rikke Karlsson i NORDJYSKE Medier 14. november kritiserede forvaltningen, bakkede hendes kritik op, og det gør han stadig.

- Rikke Karlssons oplevelser af en forvaltning, som ikke belyser sager retvisende, står hun desværre ikke alene med, siger Søren Søe-Larsen.
Han fortæller, at han oplever en forvaltning, som ikke altid svarer retvisende på de spørgsmål, han stiller, og som i nogle tilfælde slet ikke svare.
- Jeg kan ikke vide, om den til tider misvissende sagsfremstilling i forvaltningen er politisk styret eller styret af forvaltningen selv eller, om det er en kombination af de to.
- Under alle omstændigheder er det helt uacceptabelt, siger Søren Søe-Larsen.
Han vil også fremover forholde sig særdeles skeptisk til de beslutningsgrundlag, som forvaltningen lægger frem.

Utrygge politiske diskussioner

- Jeg er nogle gange utryk ved, om at de politiske diskussioner, som er kernen i demokratiet, sker ud fra et retvisende udgangspunkt, og så er demokratiet for alvor i fare, siger Søren Søe-Larsen.

At en så alvorlig kritik som mistillid til forvaltningen ikke giver byrådet anledning til at undersøge forvaltningskulturen, kalder Søren Søe-Larsen betænkeligt.
- Det sender et ærgerligt signal til både medarbejdere og borgere, siger han.

Et skud i foden

Et stort flertal i byrådet ønsker ikke en undersøgelse af forvaltningskulturen.

Alligevel mener Rikke Karlsson, at kritikken har gjort en forskel.
- Jeg ville skabe en debat om en kritisabel forvaltningskultur, hvor min klage over direktør Flemming Hansen blot et synligt symptom på den kultur, som dækker hele forvaltningen. Det synes jeg, at jeg har fået held med.

- Salig er den uvidende

Hun mener, at det er politikernes ansvar at sørge for en ordentlig forvaltningskultur.

- Salig er den uvidende, men vi skylder borgerne at insistere på, at vide hvad vi gør. Det er dem, der skal leve med konsekvenserne, konstaterer Rikke Karlsson, som ikke er overrasket over, at hun kun får opbakning til sin kritik fra Oplandslisten.
- Min kritik går jo samtidig på mine kolleger i byrådet og deres manglende opmærksomhed på problemet, så hvis man vælger at bakke op nu, skyder man sig selv i foden, siger Rikke Karlsson.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.