Favoritten Cancellara kan blive fanget i taktik i VM

Bjergrytterne vil én ting, sprinterne noget andet i søndagens VM-løb. Fabian Cancellara står lige midt imellem

29. september 2013 06:32 - Opdateret 29. september 2013 06:33

Favoritten Cancellara kan blive fanget i taktik i VM

Måske lyder det mærkeligt, at konkurrenterne er imponerede, når den firedobbelte verdensmester i enkeltstart, Fabian Cancellara, vinder bronze på enkeltstarten ved årets VM i Toscana.

Men det blev de.

Sagen er den, at det schweiziske tempomonster afslørede, at han ser tyndere og mere fit ud end nogensinde. Ganske enkelt fordi han er fokuseret på at gøre det godt på søndagens kuperede VM-rute.

Og når en så tynd cykelrytter kan køre stærkt på en enkeltstart, er konklusionen, at så er han i absolut topform.

- Han så ud til at være i fantastisk form på enkeltstarten. Han har tabt sig, han er hurtig, stærk og vil være meget besluttet, siger den tidligere verdensmester Alessandro Ballan, som skal arbejde i italienernes kaptajn, Vincenzo Nibalis tjeneste.

Fabian Cancellara mangler et verdensmesterskab i samlet start på sin imponerende rekordliste. Og selv om han altid har været stærkest i brostensklassikere som Paris-Roubaix og Flandern Rundt, har han også vundet mere kuperede løb som Milano-San Remo.

Problemet for Fabian Cancellara kan være, at andre ryttertyper, først og fremmest bjergrytterne vil gøre købet så hårdt som muligt og vil angribe på den stejle stigning på rundstrækningen, som skal passeres 10 gange.

- Jeg tror, at vi skal gøre løbet meget hårdt. Gøre det mere bjergrytternes løb end sprinternes løb, siger sommerens Tour de France-vinder Chris Froome til cyclingnews.

Årets nummer to i Tour de France, Nairo Quintana, siger det samme, og Fabian Cancellara må forvente, at spanierne med Alejandro Valverde og italienerne med Vincenzo Nibali vil have samme plan som Storbritannien og Colombia.

Omvendt vil Cancellara heller ikke ønske sig et VM-løb, som er for afventende. For så får han konkurrence fra Peter Sagan fra Slovakiet og Belgiens regerende verdensmester Philippe Gilbert.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...