FBL: - Vendelbohus bliver for voldsomt

Forening for bygnings - og landskabskultur kritiserer renoveringsplan for Vendelbohus.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Byrådet har netop vedtaget at sende i høring, hvordan byens gamle forsamlingshus, Vendelbohus, skal renoveres. Lokalafdelingen af Foreningen for Bygnings- og landskabskultur (FBL) varsler, at den omgående vil gøre indsigelse mod lokalplanen. Ikke mindst på grund af de visualiseringer, der allerede har været fremlagt over arkitekturen i det kommende renoverede Vendelbohus. I de fremlagte visualiseringer tænkes facaden over mod Sct. Olai Kirke som metal, der ruster. Kommunens forvaltning skriver: "Projektet berører ikke de historiske og kulturelle interesser, og Sct. Olai Kirke vil ikke blive påvirket af udvidelsen af Vendelbohus". - Forvaltningen mener, at arkitekturens facade ikke vil kunne ses på lang afstand, men det passer ikke, siger lokalformand Søren Thirup. - Det bliver simpelthen for voldsomt. Facaden mod øst set fra både kirken vil blive meget voldsommere end visualiseringerne viser og fra Sct. Olai Plads vil facaden komme til at konkurrere meget med Sct. Olai Kirke. FBL Hjørring ønsker arkitekturen dæmpet, så den falder ind i Gl. Hjørring. - Søren Thirup påpeger, at FBL ikke anfægter, at man vil udvide og forbedre Vendelbohus til gavn for kulturlivet. - I den udformning, Vendelbohus har i visualiseringerne, kan vi ikke se, at det tager hensyn til og indgår i samspil med omgivelserne. Det ny Vendelbohus passer ikke til byens ældste kirke, siger Søren Thirup. På byrådsmødet glædede formanden for teknik - og miljøudvalget, Jørgen Bing (SF), sig over, at den omfattende renovering med ny koncertsal ud til Sct. Olai Stræde bliver et løft til kulturområdet. - Det ligger dog i et følsomt område op en af vore middelalderkirker. Det kunne være en ide at indhente flere tilbud om arkitekturen, sagde Jørgen Bing. - Vi kan godt blive bedre til det formmæssige her i kommunen. Venstres Svenning Christensen kritiserede på byrådsmødet skarpt den forelagte visualisering. - Da jeg så den, tænkte jeg: Åh nej! Ikke Codanhus om igen! Vi må sikre os, at bygningen falder ind i det gamle bymiljø. Østfacaden ligner jo en betonplade, sagde Svenning Christensen. Jørgen Bing understregede, at visualiseringerne kun var tænkt, som skitseudkast. - Det har vi hørt før, lød det fra borgmester Arne Boelt (S). - Hvorfor tager i ikke sagen tilbage til udvalget og behandler den en gang til. Så kan i øve jer lidt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.