FC Barcelona besøger Arena Nord

FC Barcelonas håndboldstjerner gæster Nordjylland. 23. august spiller det spanske hold opvisningskamp mod AaB i Arena Nord i Frederikshavn.

23. august klokken 20.00 spiller AaB Håndbold mod det spanske storhold FC Barcelona. Kampen afvikles i Arena Nord. Arkivfoto fra FC Barcelonas tidligere besøg i Aalborg Stadionhal.

23. august klokken 20.00 spiller AaB Håndbold mod det spanske storhold FC Barcelona. Kampen afvikles i Arena Nord. Arkivfoto fra FC Barcelonas tidligere besøg i Aalborg Stadionhal.

Det var med et stort smil på læben, at Claus Pedersen, direktør for Arena Nord, tirsdag kunne præsentere det seneste i en lang række af spændende arrangementer i idrætskomplekset. Klokken 20.00 onsdag 23. august har den spanske storklub FC Barcelona sagt ja til at møde AaB Håndbold i en opvisningskamp i Arena Nord i Frederikshavn. Ved samme lejlighed spiller FfI’s nyslåede 1. divisionsherrer i øvrigt forkamp, og her er modstanderen Haugaland fra den bedste norske række. Ifølge Claus Pedersen var det FfI, der blev kontaktet af Århus Elite A/S - selskabet bag AGF og Århus GF. - De blev spurgt, om de kunne tænke sig at få Barcelona på besøg, forklarer han. Lysten var bestemt til stede i FfI, men det sekscifrede beløb, som det ville koste, skræmte den lokale håndboldklub. Claus Pedersen valgte derfor at gå ind og overtage arrangementet, som nu gennemføres i samarbejde med FfI. Det bliver ikke kun på håndboldbanen, at der bliver spansk stemning i forbindelse med arrangementet. - Der bliver arrangeret spansk aften for 250 VIP-gæster, og derudover så leverer Frederikshavn Sportsdanserforening spansk dans. Desuden vil forgangen i Arena Nord blive præget af palmer og spanske bardiske af strå, ligesom der vil blive serveret helstegt pattegris. For at det hele kommer til at hænge sammen - sådan rent økonomisk, så skal der gerne i omegnen af 1000 tilskuere ind i Arena Nord i forbindelse med kampen. - Vel er det med lidt sommerfugle i maven, men jeg mener, at investeringen er realistisk. Det er dog ikke afgørende for Claus Pedersen, at kampen udmønter sig i et overskud. - Det her er en del af vores markedsføring, og at vi kan tilbyde frederikshavnerne international håndbold, det er en tillægsgevinst, siger han. Det er nemlig vigtigt at synliggøre Arena Nord, og det gøres bedst ved hjælp af store kulturarrangementer og spændende sportsbegivenheder. På trods af at idrætskomplekset kun har halvandet år på bagen, så er Claus Pedersen ganske tilfreds med den profilering af Arena Nord, som der allerede er gennemført. - Vil man have international sport til Danmark, så kommer Arenaen efterhånden i betragtning. Arena Nord er eksempelvis allerede tildelt VM i floorball, mens EM i badminton kun var en ”netruller” fra at ende i Frederikshavn.