FC Barcelona storsejrer trods Messi-fravær

FC Barcelona er på andenpladsen i den spanske liga efter en klar 5-0-sejr over Sporting Gijón.

Barcelona Foto: Scanpix/Ander Gillenea

Barcelona Foto: Scanpix/Ander Gillenea

FC Barcelona må undvære en skadet Lionel Messi i nogle uger, men holdkammeraterne kan også uden den argentinske målmaskine.

I Luis Suárez og Neymar råder catalonierne over to angribere, der er rigeligt dygtige til at holde Barcelona kørende i Messis fravær, og de var begge blandt målscorerne, da mestrene vandt en imponerende klar 5-0-sejr på udebane over Sporting Gijón.

Hjemmestærke Sporting var kun i kampens indledning i stand til at matche de skræmmende gæster, men da Suárez efter en halv times spil slap fri på kanten af offside og bragte sit hold på 1-0, var spændingen reelt forduftet.

Kort efter headede Rafinha fra tæt hold Barcelona på 2-0, og derfra var det kun et spørgsmål om, hvor stort gæsterne ville vinde.

Fra anden halvlegs start satte Barcelona-spillerne tempoet en smule ned, måske med henblik på onsdagens vanskelige Champions League-opgave i Mönchengladbach, men Sporting-spillerne var aldrig tæt på at komme tilbage i kampen.

Da hjemmeholdet mod slutningen fik Alberto Lora smidt ud med sit andet gule kort, faldt det hele sammen, og Barcelona kunne lave tre mål i de sidste ti minutter.

Neymar scorede til både 3-0 og 5-0, mens Arda Turan stod for sit holds fjerde scoring.

Med sejren er Barcelona placeret på andenpladsen i den spanske liga med 13 point for seks kampe. Real Madrid har 14 point på førstepladsen.

Sevilla led sæsonens første nederlag, da klubben tabte 1-3 ude til Athletic Bilbao.

Lejesvenden fra Manchester City, Samir Nasri, udlignede til 1-1 for Sevilla ti minutter inde i anden halvleg. Det endte dog med en hjemmesejr til Athletic Bilbao.

Det sidste mål blev sat ind kort før tid på et straffespark af Aritz Aduriz, efter at Sevilla-målmand Salvatore Sirigu havde begået et tåbeligt straffespark og fået et direkte rødt kort.

Den italienske målmand greb en høj fremlægning i eget straffesparksfelt, men han følte sig åbenbart generet af Aritz Aduriz, som Salvatore Sirigu herefter slog i ryggen.

Eftersom Sevilla havde brugt alle tre mulige indskiftninger, måtte markspilleren Vicente Iborra indtage målet på det efterfølgende straffespark, men han kunne ikke forhindre Aritz Aduriz i at score til 3-1.

Athletic Bilbao har 12 point, mens Sevilla har 11 point.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.