FC Bayern hælsparker sig til tysk mesterskab

Bastian Schweinsteigers elegante mål med hælen var nok til at sikre Bayern München en 1-0-sejr i Frankurt.

FC Bayern hælsparker sig til tysk mesterskab

Det har længe blot været et spørgsmål om tid, og lørdag eftermiddag var tiden så kommet.

Med en 1-0-sejr på udebane over Eintracht Frankfurt sikrede Bayern München sig sin 23. mesterskabstitel i tysk fodbold, og dermed kan trænerveteranen Jupp Heynckes skrive endnu en triumf på sit cv, inden han forlader klubben til sommer.

Titlen kom standsmæssigt i hus på en prægtig scoring af Bastian Schweinsteiger, der elegant hælsparkene et indlæg fra Philipp Lahm i nettet syv minutter inde i anden halvleg.

Dermed sørgede den rutinerede midtbanespiller for afgørelsen på en dag, hvor Bayern ellers ikke spillede som det suveræne mesterhold, det er.

Holdet har ført Bundesligaen fra allerførste spillerunde, og aldrig tidligere er et mesterskab blevet afgjort på et tidspunkt, hvor der endnu har været seks kampe tilbage at spille.

I en middelmådig forestilling i Commerzbank-Arena i Frankfurt var Bayern jævnt overlegen, og holdet burde været kommet i front før pausen, da Thomas Müller fik tilkæmpet sig et straffespark.

David Alaba sparkede imidlertid på stolpen, og dermed måtte afgørelsen udsættes, til Schweinsteiger lavede sit elegante hæltrick i anden halvleg.

De nærmeste konkurrenter, Borussia Dortmund, der er 20 point efter på andenpladsen, har da også for længe siden opgivet at vinde sit tredje mesterskab på stribe.

I lørdagens hjemmekamp mod Augsburg fik holdet af samme årsag luftet en stribe marginalspillere med tanke på den kommende uges Champions League-returkamp mod Malaga.

Alligevel vandt Dortmund 4-2, blandt andet på to scoringer af angrebsreserven Julian Schieber.

Der var også succes for den danske landsholdsspiller Simon Kjær, der scorede Wolfsburgs mål i 1-1-kampen mod Bayer Leverkusen.

Kjær trak med frem, da Wolfsburg fik et frispark, og headede Fagners indlæg i nettet til sin anden sæsontræffer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.