FC København tabte tæt dyst i Leicester

En personlig fejl kostede dyrt, da FCK led sæsonens første nederlag ude til Leicester i Champions League

Leicester City's Algerian midfielder Riyad Mahrez (2L) celebrates with Leicester City's Algerian striker Islam Slimani (L) after scoring his team's first goal during the UEFA Champions League group G football match between Leicester City and FC Copenhagen at the King Power Stadium in Leicester, central England on October 18, 2016. / AFP PHOTO / OLI SCARFF

Leicester City's Algerian midfielder Riyad Mahrez (2L) celebrates with Leicester City's Algerian striker Islam Slimani (L) after scoring his team's first goal during the UEFA Champions League group G football match between Leicester City and FC Copenhagen at the King Power Stadium in Leicester, central England on October 18, 2016. / AFP PHOTO / OLI SCARFF

LEICESTER:FC København måtte tirsdag aften bøje sig for det engelske mesterhold Leicester i Champions League.

Trods et nederlag på 0-1 på udebane til Kasper Schmeichel og co. har Ståle Solbakkens mandskab fortsat mulighed for at spille sig videre til forårets ottendedelsfinaler.

Skal FCK videre til knockout-fasen, så kræver det sandsynligvis en sejr, når Leicester gæster København om to uger. Men den opgave virker nu heller ikke helt umulig.

Det var en personlig fejl, der tirsdag førte til FCK’s første nederlag efter en serie med point i 21 kampe i den igangværende sæson.

Benjamin Verbic dummede sig kort før pausen, og få sekunder senere kunne en af sidste sæsons Premier League-åbenbaringer Riyad Mahrez score kampens eneste mål.

Efter en hård start på anden halvleg, var FCK tæt på at tage det ene point i slutfasen. Solbakken kan derfor tage en masse positivt med hjem fra gruppens måske sværeste udekamp.

FCK indtog frem til Mahrez’ scoring King Power Stadium i Leicester med en fysik, der matchede værternes, og en boldbehandling, der var en klasse over.

Det stormvejr, der var varslet ned mod FCK-målet i det første kvarter, udeblev.

I stedet satte de danske gæster sig tungt på spillet, og anfører Thomas Delaney og rutinerede William Kvist tilkæmpede sig et solidt overtag på midtbanen.

Selv om der blev slået indlæg mod Andreas Cornelius og Federico Santander i feltet, og de to angribere voldte Leicesters Premier League-forsvar problemer, så var det småt med regulære målchancer. Det var lige-ved-og-næsten.

Til gengæld var der mere snert over det, de få gange det lykkedes Leicester at slå bolden op til sidste sæsons engelske ligatopscorer Jamie Vardy.

Peter Ankersen og Mathias "Zanka" Jørgensen var skam opmærksomme, men Vardy kunne med sin fart hurtigt få skabt noget ravage.

Det var nu ikke Vardy, men i stedet et boldtab fra Benjamin Verbic i FCK’s højre side, der gav Leicester en føring kort før pausen.

Verbic tabte bolden, der blev slået over i bagrummet, hvor Leicesters dyre sommerindkøb Islam Slimani i en nærkamp med Erik Johansson og Ludwig Augustinsson fik headet bolden videre ind foran mål.

Her fik Riyad Mahrez presset sig foran Mathias "Zanka" Jørgensen og prikket bolden ind til 1-0.

FCK lod sig nu ikke slå ud, og gæsterne havde to fine chancer for at udligne før pausen. Først på et afrettet Youssef Toutouh-skud, som Kasper Schmeicel i Leicester-målet fik vippet til hjørne.

Bagefter headede Andreas Cornelius lige forbi stolpen.

I anden halvleg foregik kampen på Leicesters præmisser, og FCK havde svært ved at ved at spille sig igennem værternes forsvar. I stedet var Leicester flere gange farlige på holdets varemærke, de lynhurtige omstillinger.

Ti minutter før slutfløjt fik William Kvist en udmærket chance, mens hans skud fra kanten af feltet savnede kraft.

Santander havde kort efter et fint hovedstødsforsøg, der blev vippet til hjørne.

Da tiden var ved at løbe ud fik Andreas Cornelius så en gigantchance på en tværpasning fra Santander, men Schmeichel fik blokeret med en verdensklasseredning.

Leicester topper gruppe G med ni point, mens FCK har fire point på andenpladsen.

I den samtidig kamp vandt FC Porto på en sen scoring med 2-1 over Club Brugge og har også fire point på tredjepladsen./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.