FC København tog første pokal-stik

Efter et par sløje kampe i Parken vandt FC København 1-0 over FC Nordsjælland i pokalturneringens semifinale

FCK jubel efter 1-0 målet. Foto: Scanpix

FCK jubel efter 1-0 målet. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Hjemmepublikum i Parken fik sig omsider en sejr i foråret, da FC København vandt 1-0 over FC Nordsjælland i den første af to pokalsemifinaler.

I Superligaen er det blevet til et ydmygende 1-5-nederlag til FC Midtjylland samt et skuffende 1-1-resultat mod Randers FC så sent som i søndags.

Derfor var det en tiltrængt sejr i Parken for Ståle Solbakkens tropper, som jagter succes i både DBU Pokalen og Superligaen.

Den smalle sejr betyder, at det stadig er åbent, hvem der går hele vejen til pokalfinalen. Men det tæller som et stort plus for FCK, at FCN slet ikke fik scoret et udebanemål.

FCK kom foran 1-0 efter 27 minutter, da FCN-backen Jens Stryger Larsen scorede selvmål.

Det var FCK-backen Pierre Bengtsson, som sendte et frispark ind i feltet, og bolden ramte Stryger Larsen i ryggen og gik lidt heldigt i mål.

FCK-anfører Lars Jacobsen var tilbage i startopstillingen, efter at han havde siddet på bænken i de seneste fire superligakampe.

Og den rutinerede danske landsholdsspiller viste sine evner, da han med et perfekt indlæg fandt Thomas Delaney inde i feltet, men Delaney headede lige på FCN-keeper Martin Hansen.

FCN havde generelt svært ved at skabe chancer i den anden ende, hvor angriberne Kim Aabech og Morten Nordstrand blev holdt i kort snor af FCK’s centrale forsvarsduo Olof Mellberg og Georg Margreitter.

Det virkede som en del af planen, at FCK skulle køre en smal sejr i hus, så længe FCN ikke fik scoret. Og den plan lykkedes fint, selv om det ikke var så underholdende at se på.

I den anden pokalsemifinale mødes AC Horsens og AaB. Den første semifinalekamp spilles i Horsens torsdag klokken 20./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.