FC Midtjylland overraskede

De danske mestre spillede lige op med Southampton

FC Midtjylland fik 1-1 med fra England. Foto: Andrew Couldridge/Scanpix

FC Midtjylland fik 1-1 med fra England. Foto: Andrew Couldridge/Scanpix

SOUTHAMPTON:Mens Brøndby blev udspillet i Grækenland af Paok med hele 0-5, så var der anderledes europæisk klasse over FC Midtjylland senere torsdag aften.

FC Midtjylland spillede 1-1 ude mod Southampton i den første af to playoff-kampe om at nå i gruppespillet i Europa League.

Southampton-spillerne, som til daglig optræder i den bedste engelske fodboldrække, Premier League, var slet ikke så overlegne, som man kunne have forventet.

En god mulighed

Og resultatet giver stadig en god mulighed for at gå videre til gruppespillet for FCM, der nu kan nøjes med at spille 0-0 på hjemmebane om en uge.

Det uafgjorte resultat var en stor dansk præstation, som lover godt forud for returopgøret på MCH Arena i Herning på torsdag, hvor alt stadig er helt åbent.

Tim Sparv bragte FC Midtjylland foran med 1-0 på et flot langskud kort før pausen. Tim Sparv har tidligere spillet for Southampton, så kampen var ekstra speciel for den finske midtbanespiller.

Udlignede på straffe

Southampton, der har hollænderen Ronald Koeman som manager, fik udlignet til 1-1 på et straffespark efter 56 minutter. Det blev sat sikkert ind af den engelske angriber Jay Rodriguez.

Efter 65 minutter headede hjemmeholdets Steven Caulker mod mål, men en mesterlig redning af FCM-keeper Johan Dahlin forhindrede et engelsk føringsmål på St. Mary.

Southamptons kantspiller Jamie Ward-Prowse var også tæt på at score et afgørende mål efter 82 minutter, men det direkte frispark gik lige forbi det midtjyske mål.

Stor engelsk chance

Kort efter var Morten ”Duncan” Rasmussen ved at få en løs mulighed, og FCM-angriberen nåede at sparke mod mål, men skuddet blev blokeret i sidste øjeblik.

FCM forsøgte klogt, men også upopulært at trække tiden i slutfasen, og Koeman sad og rystede på hovedet af begivenhederne inde på banen.

Der blev ikke scoret flere mål trods en stor engelsk chance i slutsekunderne, og midtjyderne kan derfor være mest tilfredse med den afslutning på kampen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.