FC Midtjylland skal forbedre sig i Final4-jagt

Den midtjyske håndboldklub spiller i dag hjemme mod svenske Sävehof i hovedrunden af Champions League.

FC Midtjyllands kvindelige håndboldhold har foreløbig haft stor succes i sæsonen.

Klubben fører Dame Håndbold Ligaen og vandt i efteråret sin pulje i det indledende gruppespil i Champions League.

I dag venter den første kamp i hovedrunden af Champions League, når svenske IK Sävehof kommer på besøg i Ikast.

Landsholdsspilleren Line Jørgensen mener dog, at FCM skal forbedre sig, hvis holdet skal gå videre fra gruppen, der også tæller Vardar Skopje fra Makedonien samt tyske Thüringer HC.

- Vi spillede et rigtig flot efterår og er fortjent med i hovedrunden. Men vores spil efter jul har ikke været så godt, som vi gerne ville have det. Så vi skal forbedre os for at komme videre.

- Vi har ikke rigtig fået vores kontraspil til at flyde. Dér var vi meget stærke i efteråret. Vi pressede rigtig mange hold med vores kontraspil, og det er også vigtigt, at vi gør det mod Sävehof, siger Line Jørgensen.

FCM går efter en af gruppens to øverste pladser, der betyder avancement til Final4-stævnet den 3. og 4. maj i Budapest.

Højrebacken forventer, at FCM-holdet er klar til at levere i den første kamp.

- Når vi hører Champions League-hymnen, så tror jeg, at der kommer til at ske noget med os. Det er bare noget andet end at spille i den danske liga.

- Ligaen er også fed, men Champions League er bare noget af det største, man kan komme til at spille, siger Line Jørgensen.

Stregspilleren Susan Thorsgaard mener, at en af FCM's store styrker er, at mange af spillerne har spillet sammen i lang tid.

- Som hold er vi meget homogent. Vi kender vores roller og står sammen som hold. Vi er rigtig stærke kollektivt, og det var en af vores store forcer i Champions League i efteråret, siger hun.

FCM's tyske målmand, Sabine Englert, er en af de spillere, der har gjort en forskel i sæsonen med en meget høj redningsprocent.

- Hende kan vi ikke undvære. Hun er rigtig cool i de kampe og er simpelthen et plankeværk for os.

- Hun har et meget højt bundniveau og er der i de store kampe. Hun betyder rigtig meget for vores hold, siger Susan Thorsgaard.

Både Susan Thorsgaard, Line Jørgensen og FCM-cheftræner Helle Thomsen ser Vardar Skopje som favorit til at tage den ene billet til Final4-stævnet.

- Vardar er det stærkeste hold og kan gå hele vejen. Så når man ser på gruppen, tænker man, at Vardar går videre, og så skal Thüringer, Sävehof og vi kæmpe om den anden plads.

- Det handler om, hvem der er stærkest i de indbyrdes kampe, når vi møder Thüringer og Sävehof, siger Helle Thomsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst