FC Nordsjælland-målsluger går efter topscorertitel

Marcus Ingvartsen stortrives i FC Nordsjællands angreb. Han udfordrer Teemu Pukki i kampen om topscorertitlen.

Fodbold Superliga FC Nordsjælland-AGF Foto: Scanpix/Lars Møller

Fodbold Superliga FC Nordsjælland-AGF Foto: Scanpix/Lars Møller

Han er bare 20 år gammel, men Marcus Ingvartsen har i denne sæson slået sit navn fast som målræv for FC Nordsjælland i Alka Superligaen.

Lørdag aften scorede han sæsonmål nummer ti, da FCN hjemme i Farum slog AGF med 3-2, og dermed deler han nu førstepladsen på topscorerlisten med Brøndbys Teemu Pukki.

- Jeg er angriber, og jeg vil gerne se mig selv højt på topscorerlisten. Gerne som nummer ét.

- Jeg går efter at score i hver kamp, og topper jeg listen, når sæsonen er slut, vil jeg være rigtig glad for det, siger Ingvartsen.

Angriberen bliver serviceret godt fra kanterne, hvorfra hurtige Ernest Asante og Godsway Donyoh igen og igen sender bolde i boksen.

- Vi har ubehagelig fart på kanterne. Mange af mine mål er lavet i boksen, og nogle af dem er bare prikket ind. Når vi har de spillere, vi har på kanten, skal jeg bare være i boksen, siger Ingvartsen.

- Det er nogle gange nogle lette mål, men det handler om at være derinde.

De mange mål gør Ingvartsen til et interessant navn for større klubber, og igen lørdag var der fyldt godt op med scouts i Farum.

Rygterne om et klubskifte tager til frem mod januars transfervindue, men angriberen selv tager situationen med ophøjet ro.

- Om det er for tidligt at skifte, ved jeg ikke. Det kommer an på, om det er det rigtige for mig. Jeg må se, når det bliver mere konkret, om det er noget for mig, siger Ingvartsen.

Målslugeren er også fast mand på det danske U21-landshold, som næste sommer skal til EM. Her kan den 20-årige angriber komme til at måle sig med de bedste spillere i sin årgang.

- Det vil være et perfekt udstillingsvindue. At vise sig frem og gøre det godt der, så har jeg også vist mig på højeste plan på U21-niveau, siger Ingvartsen.

Marcus Ingvartsen har i otte U21-landskampe scoret otte gange.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.