FC Vestsjælland gemmer festen til søndag

FC Vestsjælland er så godt som sikret overlevelse i Superligaen, men sejrsøllene gemmes til søndagens kamp.

Med to spillerunder igen er FC Vestsjælland seks point over stregen. Man er ligeledes seks mål bedre end Viborg under stregen, så overlevelsen er så godt som sikret.

Det har målmand Thomas Mikkelsen en stor andel i. I torsdagens kamp mod AGF reddede han i overtiden et forsøg fra en AGF'er, der var kommet alene igennem. Det sikrede FC Vestsjælland 2-1-sejren.

- Den ramte mig bare i hovedet, men det var en vigtig redning. Han var rimelig fri, så jeg måtte bare ud og prøve at gøre mig bred, siger Mikkelsen.

- Man kan sige, at vi har overlevet, men vi skal stadig ud og se, om vi kan få et point eller tre på søndag mod AaB. Når man er reddet 100 procent, drikker man øl, og det gjorde vi ikke her.

Træner Ove Pedersen erkender også, at overlevelsen reelt er i hus.

- Det var vel næsten overlevelsen, var det ikke? Den er ikke matematisk sikker, men når vi kigger på vores egen præstation, skal vi nok få point i en af de sidste to kampe, siger Ove Pedersen.

- Vi havde meldt ud, at kampen mod AGF var årets vigtigste, og selvom de udlignede til 1-1 viste vi flot moral. Man kunne se på spillerne, at de ville vinde. Igen viste de stor mental styrke, siger han.

Pedersen har været i FC Vestsjælland de seneste tre år, og træneren er imponeret af den proces, klubben har været igennem.

- Jeg er nødt til at kigge på hele processen. I de tre år jeg har været her, har alle i fodbolddanmark sagt til mig, at jeg ikke ville få klubben i Superligaen, siger Pedersen.

- Da vi så kom op, sagde alle, at FC Vestsjælland ikke ville overleve i Superligaen. Men at vi med så lidt fundament har formået at rejse en klub, der kan overleve i Superligaen, er jeg positivt overrasket over, siger den tidligere Esbjerg- og AGF-træner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.