FCK åbner med nullert i Champions League

FCK imponerede ikke i 0-0-kampen mod Club Brugge, men kan fortsat drømme om Champions League-gruppespillet.

FCK åbner med nullert i Champions League

Mens det meste af sportsverdenen i disse dage har blikket rettet mod OL i London, indledte FC København onsdag aften i Parken holdets europæiske kampagne ved at spille 0-0 mod Club Brugge i Champions League-turneringens tredje kvalifikationsrunde.

Opgøret var det første af to - holdene mødes i Belgien 8. august - og resultat betyder, at FCK fortsat har fine muligheder for at spille sig videre til playoff-runden, hvor der kæmpes om pladser til selve gruppespillet.

Den blot 19-årige FCK-angriber Andreas Cornelius har på ingen tid imponeret træner Ariël Jacobs så meget, at angriberen dannede frontduo med rutinerede Cesar Santin fra start.

På den store europæiske scene er teenageren blottet for rutine, men den 1,93 meter høje Cornelius var formentlig med i stedet for norske Mustafa Abdellaoue, fordi danskerens fysisk minder mest om Dame N'Doye, der er røget til Lokomotiv Moskva.

Lad det være sagt med det samme: Cornelius er i øjeblikket ikke i nærheden af N'Doyes klasse, og det er et problem for FCK.

Måske ikke så meget i Superligaen, men hvis ambitionen hedder Champions League-gruppespillet, så skal der handles på den position.

Cornelius var anonym, og han virkede til tider lidt langsom og klodset i sine bevægelser. På sigt bliver han interessant at følge, men FCK har brug for kvalitet i front nu.

Rent offensivt skal det siges, at Cornelius bestemt heller ikke fik meget at arbejde med. FCK's spil var i den grad præget af fantasiløshed.

Bevares, der blev skabt enkelte løse chancer fra FCK's side, men når et godt Lars Jacobsen-indlæg, der havnede i hænderne på Club Brugges målmand, var noget af det farligste i kampen, så siger det en del.

Mens FCK gerne ville, men ikke kunne skabe noget, så havde Club Brugge ikke travlt med at skabe noget den anden vej.

Som Ariël Jacobs havde sagt i optakten, så ville gæsterne nok komme for at få 0-0 med stabilt og sikkert spil. Det sikre spil mestrede de belgiske vicemestre ganske fint.

Den danske landsholdsspiller Niki Zimling, som udgik skadet midtvejs i anden halvleg, styrede tingene for Club Brugge på den centrale midtbane, og den tidligere Silkeborg-forsvarsklippe Jim Larsen var som ventet bomstærk i udeholdets midterforsvar.

En tredje dansker i Club Brugge, den tidligere Esbjerg-stjerne Jesper Jørgensen, manglede på grund af en skade.

Skulle FCK ikke magte at komme forbi Club Brugge samlet, så har københavnerne fortsat chancen for at spille sig i Europa League-gruppespillet.

FC Nordsjælland er som dansk mester direkte kvalificeret til gruppespillet i Champions League.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Skudepisode i Aalborg: Tyder på internt opgør i det kriminelle miljø
Luk