FCK anker pokalbøde: Den er urimelig

FC København finder det ikke rimeligt, at klubben skal betale 100.000 kroner for ballede på Brøndby Stadion.

FCK anker pokalbøde: Den er urimelig

FC København har valgt at anke den bøde på 100.000 kroner, klubben har modtaget som følge af tilskuerballaden på Brøndby Stadion i november.

FCK henviser til, at klubben troppede op med 58 egne kontrollører til pokalkampen, og at politiet efterfølgende har rost FCK-kontrollørernes arbejde, da Brøndbys fans stormede ind på banen efter slutfløjt.

- Klubbens konklusion er, at straffen efter FCK’s mening, er urimelig hård. Derfor vil FC København anke dommen til DBU's Appeludvalg, skriver FCK på sin hjemmeside.

- FCK vedstår til fulde ansvaret for sine tilhængere - det er også klubbens ansvar, at de opfører sig ordentligt. Derfor har FCK grebet hårdt ind, når der har været problemer på for eksempel udebane.

- Efterfølgende har en intensiveret dialog og samarbejde med de forskellige fan-grupperinger ført til en positiv udvikling. FCK har tillige spillet en aktiv rolle i regeringens overvejelser omkring tilskuerballade i dansk fodbold.

- På den pågældende aften i Brøndby havde FC København, i tråd med det, 58 egne kontrollører med til Brøndby Stadion.

- Efterfølgende har både politi og arrangør anerkendt FCK's kontrollører for at have forhindret, at situationen udviklede sig, da hjemmeholdets tilhængere invaderede banen og søgte konfrontation. Ligesom ikke en eneste person fra FC Københavns fanafsnit på noget tidspunkt var på banen før, under eller efter kampen, skriver FCK.

Dansk Boldspil-Unions disciplinærudvalg hæftede sig i tirsdagens dom ved, at FCK's fans havde begået hærværk på Brøndby Stadion og affyret romerlys. Samtidig blev dommer Kenn Hansen kampen igennem generet af laserlys fra FCK's fanafsnit.

Brøndby blev dømt til at spille to hjemmekampe uden tilskuere - muligvis en tredje, hvis der opstår yderligere fanballade til foråret. Derudover modtog Brøndby en bøde på 150.000 kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.