FCK-bøller sendte politimand på hospitalet

FCK-fans løb stormløb mod AaB'ere efter nederlag. To politifolk kom til skade. Den ene blev indlagt.

En mandlig politibetjent fra Nordjyllands Politi har natten over været indlagt til observation, efter at han lørdag aften blev ramt af et flyvende metalbordben.

Bordbenet blev kastet af fodboldbøller fra FC København, som åbenbart havde svært ved at håndtere, at deres klub lørdag aften på Aalborg Stadion tabte til de danske mestre fra AaB.

En kvindelig betjent kom også til skade i forbindelse med urolighederne. Hun blev ramt på benet af et flyvende bord, men hun blev ikke indlagt.

- Kampen forløb stille og roligt, men bagefter forsøgte nogle fans fra FCK at løbe stormløb mod et hegn for at komme ind til AaB's fans, fortæller vicepolitiinspektør Poul Severinsen til Ritzau.

Blandt FCK'erne var der et bord, som blev smadret, og det var det, som der blev kastet mod politiet.

- Den mandlige kollega blev ramt på halsen af et stykke metal, og han har været indlagt til observation natten over. Der er mange vigtige organer i halsen, som kan tage skade, men han er blevet udskrevet her til morgen, fortæller Poul Severinsen.

Endnu har politiet ikke anholdt nogen efter urolighederne, men Poul Severinsen er fortrøstningsfuld.

- Vi har det hele på video, og det skal vi til at se igennem i samarbejde med folk fra København, fortæller vicepolitiinspektøren.

Ifølge Poul Severinsen bliver sagen efterforsket som en overtrædelse af straffelovens bestemmelse om vold mod offentligt ansatte, som altså i det tilfælde har været tjenestegørende politifolk.

Overtrædelse af den bestemmelse udløser som udgangspunkt en fængselsstraf.

- Derudover så vil der blive udstedt karantæne til de pågældende, fortæller Poul Severinsen.

En karantæne medfører, at den karantæneramte ikke må komme i nærheden af stadion i timerne før og efter en fodboldkamp. Overtræder man dette, bliver man straffet.

I august fortalte politiassistent Carsten Dyhr fra Københavns Politis særlige fodboldgruppe i forbindelse med en retssag, at FC København følges af cirka 80 deciderede hooligans. Deres formål med at gå til fodbold er primært at slås.

Derudover følges klubben ifølge Carsten Dyhr af cirka 400 personer, som ikke viger af vejen, hvis der opstår ballade.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst