FCK-boss: Ny struktur øger vores muligheder i Europa

FC København-direktør Anders Hørsholt vurderer, at den nye struktur i Superligaen kan hjælpe holdet i Europa.

Anders Hørsholt Foto: Scanpix/Jonas Vandall Ørtvig

Anders Hørsholt Foto: Scanpix/Jonas Vandall Ørtvig

Med den nye struktur i Superligaen kan FC København blive matchet bedre og dermed øge niveauet i de europæiske kampe i fremtiden.

Det mener FCK-direktør Anders Hørsholt, der understreger, at guldet skal forsvares i denne sæson, der indledes lørdag aften hjemme mod Lyngby.

- Det øgede antal kampe mod de øvrige tophold i ligaen i mesterskabsspillet vil gøre, at vi bliver matchet bedre og øger vores internationale muligheder, ligesom det vil give vores fans flere og mere interessante og spændende kampe at se.

- For vores vedkommende er der ingen tvivl om, at målsætningen i den nye struktur er præcis den samme som i den tidligere for FCK: At vinde mesterskabet, skriver Hørsholt på klubbens hjemmeside.

Efter 20 år med 12 hold og 33 runder er den bedste danske fodboldrække ændret markant.

Hørsholt støtter formålet, som har været at skabe højere kvalitet, øget international konkurrencedygtighed og mere spænding i dansk fodbold.

- Jeg tror på, det vil give dansk fodbold et løft med den nye struktur, som der ligger et enormt stort arbejde bag, hvor stort set hele fodbold-Danmark har været inddraget, lyder det fra Hørsholt.

Han påpeger, at både klubber, spillere, trænere, fans, politi, sponsorer, DBU samt eksperter og journalister er blevet inddraget i processen, som blev styret af det hollandske firma Hypercube.

- Resultatet er en Danmarksturnering, der bringer endnu flere sportslige højdepunkter og store fodboldoplevelser til de danske fans, vurderer FCK-direktøren.

I denne sæson møder 14 hold hinanden hjemme og ude i et grundspil med 26 spillerunder.

Herefter deles ligaen op i et mesterskabsspil med de seks bedste fra grundspillet samt i to grupper a fire hold udgjort af de otte nederste fra grundspillet.

Alle tager deres point fra grundspillet med videre. I mesterskabsspillet møder holdene hinanden hjemme og ude, hvorefter titlen og medaljerne bliver fordelt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.