Sport

FCK knuste nordirere

Avancement til tredje runde ligner en formalitet

Andreas Cornelius var en målscorerne for FC København onsdag aften. Arkivfoto: Lars Pauli

Andreas Cornelius var en målscorerne for FC København onsdag aften. Arkivfoto: Lars Pauli

BELFAST:De forsvarende danske mestre fra FC København er et skridt nærmere gruppespillet i Champions League.

Onsdag aften tog FCK hul på sæsonens europæiske kampagne med en 3-0-sejr på udebane over Crusaders, der er nordirsk mester.

I kvalifikationsturneringens anden runde udstillede FCK i den første kamp klasseforskellen på dansk og nordirsk klubfodbold, og på tirsdag bliver det en ren formalitet at sikre den samlede sejr i Telia Parken.

Tre offensive kort i skikkelse af Federico Santander, Andreas Cornelius og Rasmus Falk sørgede for målene.

Allerede i første halvleg satte FCK tingene på plads ud fra den simple opskrift: Oplæg fra back finder angribers pandebrask. Det kastede to FCK-mål af sig.

Efter fem minutter sendte venstrebacken Ludwig Augustinsson et hjørnespark til den bageste del af feltet, og herfra dirigerede Federico Santander bolden ind i fjerneste hjørne med et hovedstød.

Andreas Cornelius brugte samme kropsdel, da han fem minutter før pausen udnyttede en servering fra Peter Ankersen i højre side.

Nyerhvervelsen fra OB, Rasmus Falk, fik officiel debut for københavnerne og kvitterede med en veloplagt indsats. Konstant var han bevægelig og udfordrende, og belønningen i form af scoring kom otte minutter efter pausen.

Falk modtog en aflevering fra anfører Thomas Delaney og sparkede koldblodigt bolden i kassen efter et par træk i feltet.

Hjemmeholdet levede på fight, men havde ikke meget at byde på rent offensivt. Kun sporadiske forsøgt skabte holdet gennem opgøret.

FCK havde derimod talrige chancer for at score yderligere. Peter Ankersen og Andreas Cornelius misbrugte store muligheder. Men 3-0 var rigeligt til at skabe en god dansk aften i Belfast.

Nu venter returkampen i København på tirsdag. FCK skal igennem yderligere to kvalifikationsrunder, inden pladsen i det lukrative Champions League-gruppespil er sikret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst