FCK møder russisk storhold og Leragers Bordeaux i EL

Den danske klub skal møde Zenit Skt. Petersborg, Bordeaux og Slavia Prag i Europa League-gruppespillet.

FC København kvalificerede sig til Europa League-gruppespillet ved at slå italienske Atalanta ud. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FC København kvalificerede sig til Europa League-gruppespillet ved at slå italienske Atalanta ud. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FC København skal to gange øst på og også en tur til Frankrig i dette års udgave af Europa League-gruppespillet.

Det står klart, efter der fredag eftermiddag blev trukket lod til de 12 grupper.

Her endte danskerne i gruppe C med russiske Zenit Skt. Petersborg, franske Bordeaux og tjekkiske Slavia Prag.

Den franske klub har den danske midtbanespiller Lukas Lerager på holdkortet. Den danske landsholdsspiller får dermed et gensyn med det danske nationalstadion, Parken, når de to hold mødes på københavnernes hjemmebane.

Zenit Skt. Petersborg er for 13. år i træk en del af enten Europa League- eller Champions League-gruppespillet. Holdet vandt i 2008 Uefa Cuppen, der senere blev omdøbt til Europa League.

Slavia Prag sluttede sidste sæson som nummer to i den hjemlige liga. Det er tredje sæson i træk, at tjekkerne er en del af Europa League-gruppespillet.

FC København sikrede sig torsdag avancement til gruppespillet i Europa League, da holdet efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence sendte italienske Atalanta ud af kvalifikationen.

Der er udsigt til danskeropgør i Europa Leagues gruppe B. Her er RB Leipzig med Yussuf Poulsen på holdet blevet sat sammen med norske Rosenborg, der har Nicklas Bendtner og Mike Jensen på holdkortet.

RB Leipzig og Rosenborg skal i samme gruppe op imod Celtic og Red Bull Salzburg, Leipzigs østrigske søsterklub.

Eintracht Frankfurt og Frederik Rønnow skal i gruppe H møde Lazio, Marseille og cypriotiske Apollon.

Gruppe I kan med rette betegnes som en danskergruppe.

Her finder man Genk med Marcus Ingvartsen og Joakim Mæhle, Malmö FF med Søren Rieks, Anders Christiansen og Lasse Nielsen og Sarpsborg 08 med Matti Lund Nielsen, Mikkel Agger og Patrick Mortensen. Besiktas fuldender gruppen.

Sevilla og Simon Kjær skal i gruppe J møde Krasnodar, Standard Liege og Akhisar, mens Chelsea og Andreas Christensen i gruppe L møder Paok, Bate Borisov og Vidi FC.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.