FCK moser FCM i topkamp efter stærk anden halvleg

FC Midtjylland var foran ved pausen, men FC København vandt 3-1 efter en stærk præstation i anden halvleg.

Fodbold Foto: Scanpix/Anders Kjærbye

Fodbold Foto: Scanpix/Anders Kjærbye

FC København var bagud 0-1 mod FC Midtjylland, men skruede op for blusset i anden halvleg og sikrede sig en fortjent 3-1-sejr.

Det bringer FCK alene i spidsen af Alka Superligaen med 13 point for fem kampe, hvilket er fem point mere end FCM på tredjepladsen.

Med lørdagens resultat udbygger FC København samtidigt sin superliga-rekord for flest hjemmekampe i træk uden nederlag. Knap to år og 34 kampe er det efterhånden siden, at FCK tabte hjemme i ligaen - dengang 1-2 til netop FC Midtjylland.

Gæsterne var uden Rafael van der Vaart. Den profilerede hollænder, der onsdag skrev under på en toårig aftale med FCM, påbegynder således først i den kommende uge træningen.

I hans fravær var det som vanligt anfører Jakob Poulsen, der tog sig af FCM’s dødbolde, og det gjorde han meget flot i første halvleg, da han drejede et direkte frispark op i det ene målhjørne til føring.

FCK’s dominans blev dog meget udtalt fra anden halvlegs start, hvor FCM lod sig presse langt tilbage på banen.

Efter 65 minutter headede Erik Johansson bolden ind til 1-1 efter et hjørnespark, og kort efter fremprovokerede Ludwig Augustinsson et midtjysk selvmål med et fladt indlæg fra venstre. Indskiftede Youssef Toutouh lukkede til 3-1 kort før tid.

Begge hold har europæiske kampe på programmet i den kommende uge. FCK får tirsdag besøg af Apoel fra Cypern i den første af to opgør i Champions Leagues playoffrunde.

FCM tørner torsdag sammen med tyrkiske Osmanlispor hjemme i Herning i Europa Leagues playoffrunde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.