FCK og Brøndby får bøder for fansenes brug af pyroteknik

Fodboldens Disciplinærinstans har givet FCK en bøde på 200.000 kroner, mens Brøndby skal betale 50.000 kroner.

KØBENHAVN:FC København og Brøndby får bøder for fansenes brug af pyroteknik.

Fodboldens Disciplinærinstans har afgjort, at FC København skal betale en bøde på 200.000 kroner, mens Brøndby får en bøde på 50.000 kroner, står der på Dansk Boldspil-Unions (DBU) hjemmeside.

Sanktionerne kommer på baggrund af kampen i Telia Parken 1. december mellem de to ærkerivaler. Efter kampen indberettede dommer Jakob Kehlet fansenes brug af pyroteknik.

- Af indberetningen fremgår det, at FC Københavns tilhængere affyrede masser af pyroteknik både før og under kampen, og at affyringen af pyroteknikken kort før kickoff afbrød kampen i to minutter, står der i kendelsen om FCK.

Det oplyses også, at "en stump fra pyroteknikken" landede få meter fra kampens fjerdedommer og på et tidspunkt var tæt på spillernes hoveder.

- Kehlet bemærker, at Brøndbys fans affyrede pyroteknik ved spillerindløb og enkelte gange under kampen. Opgøret blev ikke stoppet på noget tidspunkt på grund af Brøndbys fans' affyring af pyroteknik, står der om Brøndby.

Det er syvende gang inden for 12 måneder, at FCK bliver indberettet til instansen, mens Brøndby har været indberettet 17 gange i samme periode.

Kendelsen kan ankes til Fodboldens Appelinstans inden for de næste to uger.

Så sent som i slutningen af oktober, blev Brøndby og FC København idømt bøder på henholdsvis 150.000 og 75.000 kroner for brug af pyroteknik i et derby på Brøndby Stadion samme måned.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.