FCK-træner er dybt imponeret over 16-årig debutant

16-årige Roony Bardghji debuterede søndag for FC København, og han imponerede sin cheftræner Jess Thorup.

Roony Bardghji blev søndag den yngste nogensinde til at starte inde i en superligakamp.

Roony Bardghji blev søndag den yngste nogensinde til at starte inde i en superligakamp.

KØBENHAVN:16 år og seks dage. Så gammel var Roony Bardghji, da han søndag fik sin førsteholdsdebut for FC København mod AGF.

Det gjorde ham til den tredjeyngste spiller i Superligaens historie, men den yngste nogensinde til at starte inde i en kamp.

Den unge kantspiller leverede tilmed en fin præstation i de 65 minutter, han fik, inden en krampe tvang ham fra banen.

Derfor var smilet selvsagt stort hos FCK-træner Jess Thorup, da spørgsmålene faldt på stortalentet efter kampen.

- Fra første minut gik han ind og spillede uimponeret og tog bolden til sig og gjorde det, vi havde håbet på. Han udfordrede en-mod-en, men spillede også simpelt.

- Han har halvanden stor chance, da han tog en fantastisk berøring ind i banen, hvor afslutningen desværre blev rettet af. Ellers kunne det være blevet en gudedebut, siger Jess Thorup.

Det var dog ikke kun de fodboldmæssige kvaliteter, der blev rost. Den unge svensker har nemlig også hovedet skruet godt på.

- Det siger meget, at en 16-årig gut kan gå ind og levere sådan en præstation. En ting er at have de fodboldmæssige kvaliteter, men at han også kan gøre det mentalt, det er imponerende, forklarede FCK-træneren.

Også angriberen Jonas Wind var fuld af beundring for sin unge holdkammerat i offensiven.

- Han kan blive rigtig god. Han er kun 16 år, og da jeg var den alder, der tror jeg ikke, jeg kunne gå ind og levere, som han gjorde. Han skal bare holde snuden lige i sporet og arbejde hårdt, for de tekniske kvaliteter er store, forklarer Jonas Wind.

Hovedpersonen selv var også et stort smil efter kampen, hvor han kaldte det en drøm at debutere for københavnerne. Og så lovede han tilmed, at der var mere i vente fra hans fødder.

- Jeg synes, jeg gjorde det godt. Det var min første kamp, men jeg ved også, at jeg kan blive meget bedre, siger Roony Bardghji.

Han har indtil videre spillet med på FC Københavns U19-hold, men kan nu repræsentere førsteholdet, da han er fyldt de påkrævede 16 år.

Kampen mod AGF endte 1-1 efter en sen udligning på straffe af gæsternes Patrick Mortensen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Så er det afgjort: Her er den nye formand for Dansk Folkeparti
Luk