FCM-anfører: Vores bredde er afgørende for succes

FC Midtjylland-anfører Kristian Bach Bak er imponeret over, at hele truppen har været i stand til at præstere.

FC Midtjylland vader lige nu i succes både i den hjemlige Superliga og i Europa, og det skyldes mest af alt den måske bedste og bredeste trup i klubbens historie.

Det mener FCM-anfører Kristian Bach Bak, der torsdag aften var med til at slå Legia Warszawa 1-0 i den første kamp i Europa League-gruppespillet.

- Det er guld værd at være på sådan et hold, der har den bredde, vi har. Det er den brede trup, der gør, at vi kan præstere flot i to turneringer.

- Vi gjorde det, vi havde aftalt mod Legia. Vi var kloge og kyniske. Jeg er meget tilfreds og stolt over, at vi kunne dominere det efter sigende stærkeste hold i Polen på den måde i anden halvleg, siger Bak.

I 11 ud af sæsonens første 15 kampe har FCM nu afholdt modstanderen fra at score et eneste mål, og kun én gang er det endt med midtjysk nederlag.

- Jamen, det er helt vanvittigt. Vi har bare nogle forsvarsspillere lige nu med stort F, og vi har nogle keepere, som bare leverer.

- Det sværeste for en keeper er jo, når du skal lave den afgørende redning, efter at du ikke har haft noget at lave i hele kampen. Det gjorde Mikkel Andersen også i kampen mod Legia.

- Ellers kunne det have set anderledes ud. Vi er afhængige af vores gode spillere, og de leverer bare. Det kendetegner vores hold i øjeblikket, siger Bak.

FCM har et mål om at gå videre fra gruppen, og torsdagens sejr var første skridt på vejen.

- Det giver først og fremmest selvtillid. Men det er ikke fordi, at jeg vil stå her og sige, at vi vinder gruppen, bare fordi vi har vundet over Legia Warszawa.

- Vi kommer jo ud på nogle rigtig svære udebaner, og vi kommer til at møde nogle stærke hold i de næste kampe. Men det var vigtigt med tre point i forhold til at avancere fra gruppen, siger Bak.

I næste kamp om to uger skal FCM møde Club Brugge på udebane. Belgierne, som torsdag tabte 0-5 ude til Napoli, har de seneste år besejret både AaB, Brøndby og FC København komfortabelt.

- Apoel var også lidt en skræk for dansk fodbold, og vi var tæt på at slå dem ud. Club Brugge er et klassehold og bedre end Legia Warszawa, hvis jeg har bare lidt forstand på fodbold.

- Men hvem ved, på hjemmebane kan vi i hvert fald overraske alle. Og jeg tror ikke, der er nogle hold, der bare kører igennem vores forsvar. Så må vi se, om vi kan score en enkelt på en dødbold. Det kan vi gøre mod de fleste hold, mener Bak.

FCM tager søndag eftermiddag imod FC Nordsjælland i Superligaen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Alle sagsøgte i Løkken Sparekasse-sagen er frifundet for erstatningskrav
Luk