FCM-boss: Jeg kan ikke se guldet glippe

Claus Steinlein ser presset fra omgivelserne som en gave. Han føler sig sikker på, at FCM i år henter DM-guld.

Claus Steinlein, sportsdirektør for FC Midtjylland. Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO/arkiv

Claus Steinlein, sportsdirektør for FC Midtjylland. Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO/arkiv

FC Midtjylland går ind til foråret i Alka Superligaen med et solidt forspring til FC København og synes snublende tæt på klubbens første mesterskab.

Det har flere gange været lige ved og næsten for midtjyderne, men i år er der ifølge sportsdirektør Claus Steinlein ingen undskyldninger.

Før forårspremieren mod OB - kampen fløjtes i gang mandag klokken 19 - slår han fast, at guldet skal til Herning.

Spørgsmål: Er I favoritter til at vinde guld?

- Ja, det er vi. Når man kigger på vores hold, hvordan vi har præsteret de seneste 18 måneder, at vi næsten hentede 2,5 point i snit per kamp i efteråret, at vi har en rutineret trænerstab, at vi har suppleret truppen med et par dygtige spillere, og at vi har et forspring på otte point (fem point efter FCK's sejr søndag, red.), så er vi selvfølgelig klare favoritter til at blive danske mestre.

Spørgsmål: Er I større favoritter, end I var sidste år?

- Sidste år var en anden situation, for der var vi et andet sted som klub. Vi var i en turnaround-fase. Vi kunne ikke forstærke os på de pladser, vi gerne ville i forhold til at stabilisere holdet, og vi spillede for første gang i klubbens historie rigtigt med om guldet, så det var en helt anden situation. Vi har fået en helt anden stabilitet i år.

Spørgsmål: Hvilke erfaringer fra sidste år kan I bruge i den nuværende situation?

- Sidste år spillede jeg defensivt. Med det mener jeg, at jeg forsøgte at forsvare det hold og de spillere, vi havde. I år spiller vi offensivt og har for eksempel købt to profiler ind til et i forvejen stærkt hold, så vi er et helt andet sted. Desuden ved vi nu, hvad det kræver at ligge i toppen og være favorit, og vi har en helt anden ro på end sidste år.

Spørgsmål: Hvad tænker I om det pres, I selv og omverdenen lægger på jer i år?

- På alle parametre er det en gave at være, hvor vi er nu, så uanset om vi selv lægger pres, eller andre lægger pres, så er det et pres, man skal have, når man er en storklub, og det ser vi os selv som. Jeg synes, der er mange andre klubber, der er mere pressede end os. For eksempel dem i bunden.

Spørgsmål: Kan I lide det pres, der nu er på jer?

- Det er fedt, at der er så store forventninger til os, og at det kun er guld, der tæller, så det er et spændende forår, vi går i møde. Det er en gave til hele regionen.

Spørgsmål: Hvis mesterskabet glipper, hvor stor er skuffelsen så?

- Det eksisterer slet ikke i mit hoved, at det kan glippe. Jeg kigger frem mod første kamp mod OB, og så ved vi, at der er 16 kampe med opture og nedture, og så bliver det hele afgjort i slutningen af foråret. Men lige nu har vi slet ikke noget billede af, at det ikke lykkes for os at vinde guld.

Spørgsmål: Den britiske rigmand Matthew Benham har skudt 58 millioner kroner ind i klubben. Er der et stort pres fra ham?

- Nej, det er ikke specielt stort. Ser vi overordnet på det fra ejer og bestyrelse, så er vores målsætning et europæisk gruppespil tre gange inden 2020. Vi har heller ikke købt ind for at blive danske mestre i år, men for at kunne begå os i Europa. For Benham er det ikke et kortsigtet projekt.

Spørgsmål: Hvilken betydning vil det have for klubben, hvis det lykkes at få mesterskabet i hus?

- Bare det, at du spørger, giver mig kuldegysninger, for vi skal have den titel. Der er så mange i denne klub, som arbejder så hårdt for det. Iveren for at få pokalen er helt abnorm i FCM. Reelt er det vigtigere at få den første titel end økonomi og så videre, for så kan vi en gang for alle få sparket det der lige-ved-og-næsten-syndrom væk.

Spørgsmål: Det faktum, at I mange gange før har været tæt på titler i både Superligaen og pokalturneringen, kan I bruge det til noget konstruktivt?

- Folk udefra kigger på os og siger, at det altid er lige ved og næsten med os, men vi ved, at vi er et andet sted i organisationen i år. Man skal også lige huske, at de klubber, vi ofte sammenligner os med, er over 100 år gamle. Vi er kun en 15 år gammel klub og kommer fra et helt andet sted. Men jeg er sikker på, vi tager titlen i år og lukker munden på kritikkerne. Og så kommer titlerne i en lind strøm de næste 100 år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.