FCM's nye guldfugl overrasker træner og anfører

19-årige Patrick Banggaard er blandt profilerne på FC Midtjyllands tophold i Superligaen.

FCM's nye guldfugl overrasker træner og anfører

Han er fast mand i midterforsvaret hos Superligaens klare førerhold. Han er blot 19 år, og så har han været med til at holde FC Midtjyllands modstandere nede på blot otte mål i 10 kampe. Navnet er Patrick Banggaard.

Banggaard skiftede sidste vinter fra Vejle til FC Midtjylland. Umiddelbart efter sit skifte blev han ramt af kyssesyge, hvilket holdt ham uden for kridtstregerne, inden han knap var kommet i gang.

Efterfølgende kæmpede han sig tilbage, og han er nu et af FCM-træner Glen Riddersholms sikreste kort i backkæden.

- Jeg føler mig etableret på holdet, og jeg synes, det er gået rigtigt godt. Det har været nemt at falde til, fordi de andre i bagkæden er så rutinerede og gode til at dele ud af deres erfaring.

- Det læner jeg mig op ad, og det gavner helt sikkert mit spil, siger hovedpersonen selv, der høster roser hos sin anfører, Kristian Bak Nielsen.

- Patrick er meget uimponeret og rolig. Han siger ikke så meget, men vinder bare sine dueller og gør, hvad der skal til, siger FCM-anføreren om Banggaard.

Den unge midterforsvarer får også pæne ord med på vejen af Glen Riddersholm, der er imponeret over sin defensive guldfugl.

- Han får det svære forsvarsspil til at se let ud. Han bevæger sig stille og roligt og går op i duellerne stille og roligt, siger FCM-træneren og forsætter:

- Det overrasker mig, at en så ung mand kan være så konstant over en så lang periode.

- Jeg vidste, at potentialet var stort, og kvaliteten og talentet var højt, men at han kan spille med det bundniveau og topniveau overrasker mig stort, siger Riddersholm, der ikke lægger skjul på Banggaards potentiale.

- Der er mange ting, han kan gøre bedre, men hvis han fortsætter den her kurve, er det en spiller, der kan nå rigtigt langt, siger Riddersholm.

Selvom Banggaard er blandt de bærende kræfter på Superligaens tophold, er det endnu ikke et navn, der trækker overskrifter.

Kristian Bak mener faktisk, at hans unge kollega er undervurderet, men det vil Banggaard ikke forholde sig til.

- Andre må vurdere om jeg er undervurderet. Jeg er ny i FC Midtjylland og i Superligaen, så det er naturligt nok, at der ikke er så meget fokus på mig.

- Og det gør mig heller ikke så meget. Så længe det fungerer godt for holdet, er jeg tilfreds, siger Banggaard.

Riddersholm, Kristian Bak og Banggaard får i næste spillerunde besøg af FC Vestsjælland. FC Midtjylland har lige nu fem point ned til Esbjerg på andenpladsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst