FCM-træner før pokalfinale: Viborg er klar favorit

FCM er forsvarende pokalmester og dansk mester, men sender favoritværdigheden til Viborg før pokalfinale.

FCM-træner før pokalfinale: Viborg er klar favorit

FC Midtjyllands håndboldkvinder er forsvarende danske mestre og forsvarede pokalmestre.

Alligevel tøver træner Helle Thomsen ikke med at udråbe Viborg til storfavorit i årets pokalfinale, der spilles lørdag i Silkeborg.

- Man kan slet ikke diskutere, om Viborg er favorit. Selvfølgelig er Viborg det. Klar favorit, siger Helle Thomsen dagen før pokalfinalen mellem FCM og Viborg.

Viborg, der topper Dame Håndbold Ligaen med 16 point, slog i september midtjyderne med ni mål i en ligakamp og har i Helle Thomsens øjne både et stjernespækket mandskab og stor fordel af den lange landsholdspause, som VM-slutrunden i Serbien har været årsag til.

- Vi har trænet mod eksempelvis vores U18-drenge for at holde spillerne herhjemme så godt i gang som muligt, men de har ikke spillet kamp i 40 dage. Og vi har ikke set halvdelen af vores hold i 38 dage, siger Helle Thomsen.

Hun henviser til FCM's fem VM-spillere i skikkelse af hollandske Nycke Groot og den danske VM-kvartet bestående af Stine Jørgensen, Line Jørgensen, Trine Østergaard og Susan Thorsgaard.

Viborg har derimod haft færre spillere til VM.

- Viborg har haft otte mand hjemme og har kunnet træne med måske en startopstilling. De har kunnet træne helt almindeligt, og det er en klar fordel, siger Helle Thomsen.

Hun kalder det mærkeligt at skulle spille en finale efter så lang en pause uden kampe og træning med hele truppen.

Men hun er glad for, at det så er en finale, der er tale om, fordi spillerne glæder sig vildt til sådanne kampe og glemmer trætheden.

Og så håber hun, at FCM-spillerne får en fordel af, at de er godt sammenspillet.

- Vi glæder os, men det er svært at sige, hvad jeg forventer mig af kampen, når vi ikke har set halvdelen af holdet i 38 dage, siger Helle Thomsen, som kender Viborgs styrker godt og har opskriften på succes klar.

- Vi skal stoppe deres utroligt stærke bagkæde.

- De har seks spillere, der er godt spillende og har en god fysik. De har et hold, der er stjernespækket - ikke bare i startopstilling - men også på bænken, siger Helle Thomsen.

Hun understreger, at fysikken også er i orden hos de hjemvendte VM-spillere i FCM, selv om de er lidt trætte.

I Viborg glæder man sig ditto til finalen. Træner Christian Dalmose tror på sit hold, men har stor respekt for FCM.

- FCM har en bred vifte af stærke spillere. De har gode bagspillere og et godt forsvar, og det har vi i et stykke tid forberedt os på at spille over for. Vi ser frem til det, siger Christian Dalmose til klubbens hjemmeside.

Han bekræfter Helle Thomsens påstand om, at Viborg har kunnet træne godt frem mod pokalfinalen.

- Vi har trænet godt i de sidste tre uger - og de spillere, der har været væk, har selvfølgelig fået god træning i landsholdslejren, siger Dalmose.

Pokalfinalen fløjtes i gang lørdag klokken 16.10.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.