FCN holder snor i FCK med sejr

19-årige Kristian Lindberg sikrede en perfekt start på foråret for FC Nordsjælland, der slog AC Horsens 1-0.

FCN holder snor i FCK med sejr

FC Nordsjælland åbnede superligaforåret på fornem vis, da mestrene sikkert slog AC Horsens 1-0. FCN sad på opgøret fra start til slut og burde have lukket opgøret med yderligere en scoring eller to.

Sejren barberer afstanden op til førende FC København ned til ni point, før løverne i aften gæster OB, som ligner en af FCN's største konkurrenter i kampen om andenpladsen.

Januarindkøbet Uffe Bech fik chancen fra start på hjemmeholdets højrekant, og hans hurtige fødder var mere end Horsens kunne håndtere. Fra første minut var Bech en trussel, og han var da også med i opspillet til kampens tidlige scoring.

Den blev signeret 19-årige Kristian Lindberg, der med et flyvende hovedstød skrev sig ind i historiebøgerne som næstyngste FCN-målscorer nogensinde. Målet kom for øvrigt i Lindbergs første superligastart i karrieren.

Horsens havde det generelt svært mod et hjemmehold, der gang på gang spillede bolden bagom østjydernes forsvar. Det gav flere chancer, men Frederik Rønnow havde endnu en god dag i Horsens-buret.

Det meget omtalte kunstgræs Farum Park fik i efteråret kritik for at være for glat, men de problemer ligner et overstået kapitel. Denne søndag så man i hvert fald ikke noget til efterårets mange skøjteture blandt spillerne.

FC Nordsjælland fortsatte dominansen i anden halvleg, hvor man så flere eksempler på meget direkte spil fra mestrenes side. Det var blandt andre Anders Christiansen ved at nyde godt af, men tættere på end et hovedstød på overliggeren kom han ikke.

Bemærkelsesværdigt var det, at mange af FCN's offensive indslag i dag kom fra højresiden med Mario Ticinovic og Uffe Bech, mens venstresiden led noget i fraværet af topscorer Joshua John, der først efter en times spil blev sendt i kamp.

Horsens' angrebsduo med Jude Nworuh og nyankomne Charles Takyi viste kun i glimt prøver på deres kunnen. Jores Okore og Ivan Runje formåede således at holde frontløberne fra at komme til chancer.

Hjemmeholdet var tættere på 2-0 og 3-0, end Horsens var på 1-1, så selvom det blev ved den ene scoring, var der tale om en særdeles sikker 1-0-sejr.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.