FCN-keeper: Europa League tærer hårdt mentalt

FC Nordsjælland har spillet to uafgjorte kampe i Superligaen og vundet to kampe i Europa League i denne sæson.

Efter et år som reserve har Nicolai Larsen stået fast for FC Nordsjælland i denne sæson. Foto: Anders Kjaerbye/Ritzau Scanpix

Efter et år som reserve har Nicolai Larsen stået fast for FC Nordsjælland i denne sæson. Foto: Anders Kjaerbye/Ritzau Scanpix

På FC Nordsjællands unge og talentfulde hold er det langt fra alle, som har prøvet at spille europæiske fodboldkampe.

Målmand Nicolai Larsen har tidligere i karrieren hos AaB fået erfaring i Europa, og han er spændt på de kommende FCN-opgaver.

FCN tager torsdag aften imod AIK i den første af to kampe i anden runde i Europa League-kvalifikationen.

- Det er selvfølgelig hårdt fysisk at spille to kampe om ugen, især for vort unge hold, der ikke har prøvet det før. Men det er mere det mentale, der er udfordringen.

- Den konstante omstilling fra Superliga til international kamp tærer hårdt på de mentale ressourcer, og jeg husker fra AaB-tiden, hvor mentalt udmattet jeg var, da vi nåede vinterpausen.

- For klubber, der er vant til det, bliver det en slags hverdag, men for os er det noget nyt, som kræver noget ekstra, siger Nicolai Larsen til klubbens hjemmeside.

FCN vandt begge kampe over nordirske Cliftonville i første runde af Europa League-kvalifikationen.

- Det var vildt fedt at spille mod Cliftonville med deres gamle stadion og klubbens historik. De var amatørspillere, og nu får vi så den helt anden side at se.

- AIK er en storklub med en fanopbakning uden lige, vel nærmest som Brøndby gange to. Det er lidt vildt at tænke på, siger den 27-årige FCN-keeper.

I sidste sæson spillede Nicolai Larsen kun to pokalkampe samt reserveholdskampe for FCN. Han stod i skyggen af Alex Runarson, som nu er solgt.

- Jeg ville da gerne have været kastet ud i det med det samme. Men nu har jeg brugt tiden til at lære, mens jeg har presset Alex mest muligt i den daglige træning. Jeg er glad for, at jeg har fået chancen nu, siger han.

Torsdagens FCN-kamp mod AIK spilles klokken 19.45.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.