FCN sælger Tobias Mikkelsen

Landsholdsspilleren fortsætter karrieren i tysk fodbold

Tobias Mikkelsen - her i duel i en u21-landskamp mod Litauen på NORDJYSKE Arena - er blevet solgt til tysk fodbold.

Tobias Mikkelsen - her i duel i en u21-landskamp mod Litauen på NORDJYSKE Arena - er blevet solgt til tysk fodbold.

FARUM:FC Nordsjælland har solgt landsholdsspiller Tobias Mikkelsen til den tyske bundesligaklub Greuther Fürth. Han har underskrevet en treårig aftale med mulighed for ét års forlængelse. Det meddeler de to klubber på deres hjemmesider.

25-årige Tobias Mikkelsen var med til sommerens EM-slutrunde, ligesom han var en vigtig spiller på det FC Nordsjælland-hold, som sidste sæson vandt guld i Superligaen.
I denne sæson skal FC Nordsjælland spille Champions League, men det har altså ikke holdt Mikkelsen tilbage fra et skifte.
- Efter tre forrygende sæsoner i FC Nordsjælland med to pokaltitler og et dansk mesterskab, så følte jeg, tiden var inde til at prøve mig af i en endnu større liga end den danske.
- Og med skiftet til Bundesligaen, så kan jeg forhåbentlig også udvikle mig yderligere, siger Tobias Mikkelsen til klubbens hjemmeside.
Dog er der logik i skiftet for FC Nordsjælland, eftersom Mikkelsens kontrakt udløb til vinter, og dermed kunne han til den tid forlade nordsjællænderne kvit og frit.
- Køb og salg er en vigtig del af vores forretning, så med tilgangen af offensive kræfter som (Morten, red.) Nordstrand og Anders Christiansen, så har vi accepteret Tobias' ønske om at prøve kræfter uden for Danmark, siger sportsdirektør Jan Laursen.
Tobias Mikkelsen kom til Brøndby IF fra Lyngby, men uden succes i københavnerklubben skiftede han til FC Nordsjælland i 2009. Og Mikkelsen mener selv, han er blevet en bedre spiller i det nordsjællandske.
- Først og fremmest er jeg blevet en bedre spiller, og hele klubben har betydet utrolig meget for mig. Det er selvfølgelig svært at forlade et sted, som man virkelig holder af. Jeg kommer til at savne klubben og vil naturligvis følge dem tæt fremover, siger Tobias Mikkelsen.
I Greuther Fürth skal Mikkelsen spille med nummer 27, og han støder til holdets træningslejr torsdag eftermiddag. Greuther Fürth skal i næste sæson spille i Bundesligaen for første gang i klubbens historie.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.