FCNs midtbaneslider tog livet af Randers

FC Nordsjælland var det bedste og mindst trætte af banens to hold, da klubben slog Randers 2-0 i en kamp rig på målchancer. Nicolai Stokholm scorede to gange.

Alt for mange gange har det været stolpe ud for Randers FC til sidst i kampene, og derfor er holdet nede. (Foto: Henning Bagger/SCANPIX DANMARK 2010)

Alt for mange gange har det været stolpe ud for Randers FC til sidst i kampene, og derfor er holdet nede. (Foto: Henning Bagger/SCANPIX DANMARK 2010)

Der var rigeligt med chancer i begge ender, da FC Nordsjælland søndag slog Randers med 2-0 på udebane. Gæsternes Nicolai Stokholm afgjorde kampen i første halvleg med to mål. Begge mandskaber havde i løbet af ugen været på hårde europæiske opgør uden at få point for anstrengelserne. Nordsjællænderne tabte hjemme med 0-1 til portugisiske Sporting Lissabon, mens Randers ligeledes led et hjemmenederlag på 2-3 mod schweiziske FC Lausanne. Fra kampens begyndelse virkede Randers som det hold, der var klart mest mærket af de europæiske midtugestrabadser. Udeholdets offensive trio med Anders Granskov og Tobias Mikkelsen på kanterne og Nicki Bille i midten spillede sig således flere gange igennem til store chancer. Men hvor de offensive folk fra udeholdet skabte mange muligheder foran mål, så var det fra den defensive midtbaneslider og Nordsjælland-kaptajn Nicolai Stokholm, at målene kom. Efter godt en halvtime headede en udækket Stokholm et hjørnespark ind bag David Ousted Hansen, og kort før pausen fordoblede han føringen via et godt dybdeløb og en stikning fra Nicki Bille. Hvor Randers i slutningen af sidste sæson var svære at slå på grund af en gennemgående fightervilje, så havde holdet svært ved at kæmpe sig tilbage i kampen i dag. Såvel Mikkel Beckmann som Yura Movsisyan leverede nærgående forsøg, men målene udeblev. /ritzau/