Frederikshavn

Fed kunst fra Firenze

Fem kunstnere blev præsenteret på Frederikshavn Kunstmuseum

FREDERIKSHAVN:En bjørn der med et vildt brøl bryder ud gennem regnbuepalettens farver, en lille dreng der ved siden af en fuldvoksen kronhjort skuer ud over smukke åbne vidder eller en lænket tiger på hvis hale sidder en lille fugl med nøglen til låsen i næbbet - alt sammen i smukke skarpt betonede farver.

Det er blot et lille udpluk af de værker 27-årige Christophe Siel lørdag var med til at præsentere, da der var fernisering på årets sidste udstillinger på Frederikshavn Kunstmuseum.

Han er opvokset i Frederikshavn, men rejste for fem år siden til Spanien hvor han blev i tre år. Herefter opholdt han sig i London i halvandet år, og for tiden er Christophe bosat i Firenze.

- Jeg tog til Firenze for at blive bedre til mit arbejde og for at se hvordan mennesker med helt klassiske metoder bærer sig ad. Jeg har udstillet i London og tidligere haft en soloudstilling Frederikshavn hos Steen Karlsens galleri, fortæller han og fortsætter.

- Jeg har egentlig tegnet hele livet og malet de sidste fire-fem år. Jeg maler de ting jeg føler og ser på min vej igennem livet. Bruger meget dyr i mine billeder, da vi ofte selv lægger følelser og personligheder i dyr. Og så er det jo ret sjovt at være tilbage i fødebyen og udstille nu, smiler han.

Mindeudstilling

Der er i alt fem udstillinger som blev præsenteret lørdag.

En anden er en 75 års mindeudstilling for multikunstneren Erik Skjoldborg, der ville være fyldt 75 til november.

Hans virke strakte sig fra maleri, grafik og skulptur over jazzmusik til mad og kogebøger.

På Frederikshavn Kunstmuseum var Erik Skjoldborg som kunstnerisk leder i stand til at udnytte sine mange kontakter blandt billedkunstnerne, og sikrede derigennem en alsidig udstillingspolitik. Han deltog også i mange praktiske og nødvendige gøremål i den daglige ledelse af kunstmuseet.

Kunstmuseet benytter 75-års dagen for hans fødsel til at vise denne mindeudstilling med et lille udpluk af kunstnerens mange værker.

Derudover er der også værker af Karl Bovin, Bodo W. Klös og exlibriser fra samleren Norbert Hillerbrandt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst