Federer: OL bliver hårdere end Wimbledon

OL er den sværeste turnering at vinde, mener Roger Federer. - Der er ikke plads til fem dårlige minutter.

Federer: OL bliver hårdere end Wimbledon

OL-guldet i tennis er ifølge Roger Federer sværere at vinde end en af de fire store grand slam-turneringer.

For mens Federer havde hele fem sæt til at afgøre kampene, da han for en måned siden vandt Wimbledon, så har han bare tre sæt under OL. Kun i finalen risikerer spillerne at skulle dyste i fem sæt.

- Det bliver nok sværere at vinde OL. Vi spiller bedst af tre sæt, og havde vi gjort det til Wimbledon, så var jeg blevet sendt ud i tredje runde.

- Til OL er der ikke plads til fem dårlige minutter. Så kan man tabe hele turneringen på gulvet, siger den schweiziske verdensetter, der var slemt på hælene mod franske Julien Benneteau i tredje runde ved Wimbledon.

Federer vandt dog kampen i fem sæt og endte senere med at tage titlen med en finalesejr over Andy Murray.

En anden grund til, at OL-guldet måske er en anelse mere besværlig at få fat på, er, at det uddeles så sjældent. Federer var favorit i 2004 og 2008, men formåede ikke at vinde OL-titlen.

- Presset er selvfølgelig stort, for det er kun hvert fjerde år, at der er OL. Ingen atlet er vant til at være med til OL. Man har kun en, to, tre eller måske fire chancer i karrieren.

- Men når jeg tænker over det, så føler jeg ikke det pres. Jeg vandt guld i double i Beijing, så jeg har vundet guld. Jeg har opnået det, fortæller Federer.

Med afbud fra Rafael Nadal er Novak Djokovic og Andy Murray schweizerens største rivaler til OL.

- Mit fokus er lidt på dem, men kun så længe jeg selv er med i turneringen. Jeg skal også selv igennem mine lidt tricky åbningsrunder, siger Federer, der åbner mod colombianske Alejandro Fallo - en spiller, der tidligere har voldt ham problemer.

Flere af de mange OL-journalister, der var til stede under hans pressemøde, ville vide, om Federer kunne finde på at stoppe karrieren, hvis det skulle lykkes at vinde guld i London. Men det blev pure afvist.

- Der er absolut ingen planer om at stoppe. Jeg har spilleplaner for det næste år og mere til.

- Da jeg for nogle år siden havde vundet French Open og Wimbledon, blev jeg spurgt, om jeg ville stoppe, så svarede jeg, at jeg ville have OL i London med. Men selv om jeg vinder, så fortsætter jeg.

- Det er ikke umuligt, at jeg er med i Rio de Janeiro om fire år. Jeg er snart 31 år, men det kan godt lade sig gøre som 35-årig, hvis kroppen tillader det, siger Roger Federer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.