- Fedtafgiften er uspiselig

Ny afgift forvrider konkurrencen, mener Danske Slagtermestre, som sagsøger staten. Afgift koster slagter i Kaas 80.000 kr.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Slagtermester Lasse Bo Sørensen har hævet prisen på mange af sine varer på grund af den nye fedtafgift. Foto: Martin Damgård

Danske Slagtermestre trækker staten i retten. Brancheorganisationen mener, at den nyligt indførte fedtafgift er konkurrenceforvridende. Afgiften skal få danskerne til at købe sundere varer, og derved mindske antallet af hjertekarsygdomme og trække levealderen i vejret. Men i stedet giver punktafgiften store supermarkedskæder en fordel. Må sætte priserne op Supermarkederne har flere varegrupper, de kan fordele udgifterne ud på, hvorimod afgiften har tvunget de mindre slagterbutikker til at sætte priserne i vejret på en stor procentdel af de varer, som de har i butikkerne. - Afgiften er en skatteskrue som alle andre afgifter. Nu er den indført, og lur mig om den ikke bliver skruet op på et tidspunkt, så vi skal betale højere afgifter, siger formand for Danske Slagtermestre Leif Wilson Laustsen. Ydermere mener formanden ikke, at afgiften vil have nogen indvirkning på folkesundheden. Han mener i stedet, at man burde hæve prisen på alkoholiske drikker som hvid- og rødvin. Dyrt for slagteren i Kaas Slagtermester Lasse Bo Sørensen, der driver Kaas Slagter & Madbutik, er enig med sin formand. Udover kød sælger han også olier, smør og andre ingredienser til madlavningen, og efter afgiften er mange af hans varer steget i pris. - Vi har regnet os frem til, at vi skal finde cirka 80.000 til 85.000 kroner mere på årsbasis. Efter afgiften koster det 1 krone og 3 øre mere per kilo svinekød, og det koster 83 øre mere per kilo oksekød, siger Lasse Bo Sørensen.