Fedtfattige asparges

Forår & Sommer er en utrolig dejlig årstid for fedtfattige måltider. Her er mulighed for at finde inspiration til måltiderne med grøntsager, som kan gøre det ud for hovedemnet i en ret.

Grøntsagsretter hører sommeren til, og vi kender det i særdeleshed fra rejser sydpå, hvor iscremer og kager er byttet ud med jordbær, meloner og ferskner som dessert. Og store skåle med velsmagende salater ledsager enhver kødret. Velsmagende, fedtfattigt og sundt. I det centrale Europa bugner skaldyrsbuffeterne foran de bedre restauranter på denne årstid med asparges, som spises og sælges som superdelikatesser. Asparges er ofte ikke billige, men de er utroligt velsmagende og udgør nemt en ret i sig selv i deres enkelhed. Således er der god inspiration og valgmuligheder i at tænke kreativt og variere sine måltider med grønsager og friske frugter. Den klassiske følgesvend til asparges er den kendte hollandaise sauce eller den lidt mere moderne mousseline sauce, moderne pga. industriens udpining af udtrykket hollandaise sauce i mere eller mindre syntetiske udgaver. Vi har i denne uge valgt at vise, hvordan man laver en light mousseline sauce til asparges. Selv om fedtfejden slutter, bør man altid udvise respekt for sin fødeindtagelse og indkøbe og spise med omtanke og fornuft.