Motionsidræt

Fedtfejdernes kraftpræstation

Fedtfejderne var der! En stor del af dem ”under cover”, selv om der for de fleste i virkeligheden var tale om en rigtig sej debut, som nok kunne have fortjent lidt mere ståhej. Men man skal ikke udfordre skæbnen, forlød det før løbsstart.Billeder fra Limfjordsløbet

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

In­den Niels Skov­mand fra ANR HIT FM,tog ud på sin fem ki­lo­me­ter rute, hjalp han sine kom­men­de kon­kur­ren­ter med at hol­de den sun­de livs­stil. Helt i fedt­fej­dens ånd var der æb­ler ad li­bi­tum. Skov­mand kla­re­de i øv­rigt sit før­ste limfjordsløb på 33.42.

Det det var ellers præcis, hvad rigtig mange fedtfejdere gjorde, da de begav sig ud på den smukke rute i Hammer Bakker med det erklærede mål at gennemføre. I sig selv en kraftpræstation, når man måske har lidt ekstra at bære med i forhold til mange af de andre deltagere - de toptrænede løbere og garvede motionister. Men, som det lød fra en af 24NORDJYSKEs fedtfejde-ikoner, Lone, inden hun satte afsted på 10 km ruten: - Det er jo bare et spørgsmål om tid, hvornår man kommer ind igen... Allerede en timestid før løbsstart var der trængsel ved Fedtfejdens særlige tilmeldingsstand i Vodskovhallen, hvorfra godt et par dusin fedtfejdere blev sendt ud til start, og her benyttede en del sig også af at blive vejet en sidste gang, inden den officielle del af Fedtfejden afblæses. Fedtkiloene på den nye vægtbon blev holdt op imod den første, og på sidelinjen holdt nogle af de tunge drenge strategimøde for deres videre kamp mod kiloene. MMH, TonniM og FedtNok, som gennem det meste af forløbet har kæmpet både imod hinanden og sammen på de øverste pladser i konkurrencen, har en plan, fremgik det, mens de snørede løbeskoene og glædede sig over, at den øvelse er blevet mere ubesværet: - Vi må finde ud af, hvordan vi gør noget sammen, foreslog FedtNok. Vi konkurrencemennesker er nødt til at have et incitament til at holde fast, når selve kappestriden slutter. Måske kan vi lave vores egen? Sammenholdet var også en vigtig faktor ude på ruten. Især de deltagere, som gennemførte Limfjordsløbet uden absolut at løbe, syntes at have sans for værdien af at være flere sammen, og entusiasmen var ikke mindre i bagtroppen end oppe foran, da startskuddet lød. En rask spadseretur i flot natur er ikke at kimse ad, og for et par stavgængere, som dyrker motion på recept gennem Sund By i Aabybro, og som fulgtes ad hele vejen, var glæden umiskendelig, da de passerede målstregen efter godt udført arbejde. En lille time tog det dem bakke op og bakke ned at komme ruten igennem. Også andre Sund By-grupper var på banen både med og uden tilmelding til Fedtfejden, bl.a. tre løbere fra Sund By i Nørager, som lod individualiteten råde i bakkerne, inden de fandt sammen bag mål og kunne glæde sig i fællesskab over en flot præstation. - Det er sikkert godt her bagefter, lød det grinende og pustende fra en af dem, Helle Rask, mens hun prøvede at få følelsen tilbage i benene ved at strække godt ud. Og slog fedtfejderne som samlet gruppe hverken Vodskov Skole eller Nørre Uttrup Skole, som hver mødte op med over 125 løbsdeltagere, så sprang masser af løbere ud som fedtfejdere, da det hele var godt overstået: Der var trængsel ved fedtfejde-boden og rift om de t-shirts med kampagnens logo, som kunne erhverves kvit og frit. En sej løbetrøje er ikke så ringe,.