Fedtskat gi'r bøvl hos Tican

Nogle udskæringer belægges efter individuelt fedtindhold - resten med 1,04 kroner

Forskellige satser for fedtskatten har givet hovedbrud hos slagterikoncernen Tican. Arkivfoto

Forskellige satser for fedtskatten har givet hovedbrud hos slagterikoncernen Tican. Arkivfoto

Selv om slagterikoncernen Tican eksporterer hovedparten af sine produkter til udlandet, har indfasningen af fedtafgiften, der træder i kraft i morgen, lørdag, givet en del bøvl i administrationen. Direktøren for Tican Foods, der sælger uforarbejdede og forædlede produkter på det danske marked, Svend Skou Borch, fortæller, at man har brugt rigtig mange timer for at implementere de forskellige afgiftssatser i de fremtidige fakturaer, der sendes ud til de danske kunder. Vanskelige undtagelser Den gængse sats er 1,04 kroner pr. kilo, der fra i morgen pålægges et kilo svinekød. Men der er en række undtagelser, som det har været mere vanskeligt at beregne, siger Svend Schou Borch. - For eksempel regnes vakuumpakkede varer som forarbejdet. Og her skal varens reelle indhold af mættet fedt beregnes. Det betyder, at mens for eksempel en mørbrad er fritaget for afgift, vil en vakuumpakket ribbenssteg skulle beskattes med mere end de gennemsnitlige 1,04 kroner pr. kilo, siger han. Udskæringer med et større indhold af ben, som for eksempel forender eller hele skinker får en afgiftsrabat på 27,5 pct. Her er afgiften 75 øre pr. kilo. Ticans pølser afgiftsbelægges efter deres indhold af kød og ikke af den samlede vægt. På trods af fedtafgiften regner Svend Schou Borg dog ikke med, at Tican vil opleve nedgang i salget.