Fejl får Arbejdstilsynet til at tjekke sager

Genåbner 300 sager for at tjekke fejl.

Fejl får Arbejdstilsynet til at tjekke sager

Arbejdstilsynet genvurderer nu godt 300 sager fra perioden 2009-2012 for at tjekke om tilsynet har begået fejl i sagsbehandlingen, så de skal genoptages og der skal træffes nye afgørelser. Det skriver Fagbladet 3F.

Det gælder sager i den alvorligste ende af skalaen. Gennemgangen er højt prioriteret og forventes færdig i december, oplyser direktør for Arbejdstilsynet Jens Jensen.

Det sker efter, at Arbejdstilsynet har erkendt en alvorlig fejl i sagen om 51-årige Kim Banke, Søby, der brændte ihjel i en lift i en silo på Grenaa Havn i juli 2011.

Gennemgangen omfatter sager, der opfylder følgende tre kriterier: Sager, hvor Arbejdstilsynet har været tilkaldt akut af politiet. Sager, hvor der med afsæt i politirapport, kan være grundlag for straffesag for overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen. Sager, der er henlagt uden indstilling til politiet om retslig tiltale.

I disse sager tjekkes der om afgørelserne er korrekte eller om Arbejdstilsynet skulle have indstillet sagen til retslig tiltale hos politiet - som det var tilfældet i silosagen fra Grenaa.

/ritzau/