Fejlprocent stiger

- Vi står i en dybt problematisk situation, erkender direktør

Fejlprocenten stiger i Rebild i takt med Deloittes gennemgang af kommunens sociale sager. Direktør Flemming Hansen erkender, at situationen er dybt problematisk. Arkivfoto: Grete Dahl

Fejlprocenten stiger i Rebild i takt med Deloittes gennemgang af kommunens sociale sager. Direktør Flemming Hansen erkender, at situationen er dybt problematisk. Arkivfoto: Grete Dahl

REBILD:Gennemgangen af samtlige godt 700 sociale sager fra Rebild Kommune fortsætter hos rådgivningsfirmaet Deloittes.

Godt 400 sager, omkring 250 familiesager og cirka 150 handicapsager, er nu gennemgået.
Resultatet er nedslående.
Flere sager - højere fejlprocent
- Fejlprocenten er steget en lille smule, så der nu er fejl i små 80 procent af sagerne, konstaterer direktør Flemming Hansen.
Han understreger, at der stadig ikke er sager, som kræver akut handling fra Rebild Kommune.
For små tre uger siden fortalte NORDJYSKE Stiftstidende, at der var konstateret fejl i 78 procent af de 108 familiesager, Deloitte på det tidspunkt havde været igennem.

En dybt problematisk situation

Flemming Hansen havde håbet, at det tal ville falde, når flere sager var gået igennem men den forsigtige optimisme er forsvundet.

- Vi står i en dybt problematisk situation, som vi skal have håndteret.
- Det her bekræfter, at alle de initiativer, der er sat i gang med sagsgennemgang, sagsgenopretning, udarbejdelse af et administrationsgrundlag for hele området og opkvalificering af medarbejderne er berettiget, siger Flemming Hansen.
Gennem snart et år har NORDJYSKE Stiftstidende beskrevet og dokumenteret Rebild Kommunes massive og årelange problemer med at leve op til lovgivningen.
Tidligere på året tog byrådet konsekvensen af problemerne.
Tre topchefer blev fyret, og Flemming Hansen fik ansvaret for at bringe hele det specialiserede socialområde tilbage på sporet.
På onsdag tager Flemming Hansen til København for at holde et statusmøde med Deloitte.
Med sig hjem får han de første 150 gennemgåede sager, så forvaltningen kan gå i gang med at skabe et overblik over de fejl, som Deloittes har påpeget.
- Når Deloitte kommer med deres endelige afrapportering til oktober, har vi haft mulighed for at se nogle af sagerne igennem, så vi kan holde det op i mod Deloittes oplevelser af problemerne, siger Flemming Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.