Fejr nytår med rogn, fasan og kage

Afslut året med maner og en god kop kaffe

Nytårsmenu til fire personer. Der er nok allerede nogle, der siger: "Man kan da ikke nøjes med at være fire denne aften!" Jeg vil svare, at det kan man sagtens. I årevis har vi været to, og det har været dejligt og hyggeligt. Jeg laver god mad, som vi spiser efter kl. 19, og det tager lang tid. For god mad skal have sin tid. Tre retter får vi altid, men så er der heller ikke noget, der hedder slik eller natmad den aften. Sådan passer det os bedst, og i grunden er det vel os selv, der beatemmer, hvordan vi vil have det. Vi starter med et glas hvidvin før dronningens tale, som vi hører. Vi skåler efter talen, og jeg laver det sidste med maden. Vi sidder ved et fint dækket bord i fineste puds og får forretten, der altid er noget med "hav". I år er det stenbiderrogn, som min bror er ekspert i at lavere til mig. Hertil passer hvidvinen, og når vi har givet os god tid, går vi til hovedretten. Den har i mange år bestået af vildt af en eller anden art. I år bliver det fasan. For førnævnte bror er jæger. Han ved, jeg elsker vildt, og da han er en god og kærlig bror, giver han mig en fugl. Egentlig burde jeg, hvis det skulle stå til ham, lave den på gammeldags maner. Men det forholder sig således, at jeg har "glemt" denne opskrift. Og så bliver det på min måde. Svampe er et must, da det er en af de ting, jeg altid gerne vil have. Arten bestemmes af udbudet. Så kommer vi til desserten, der næsten altid er en kage, der passer til en god kop kaffe. Og her mener jeg: en god kop kaffe. Prøv at gå til en rigtig kaffebutik og forsøg dig med noget nyt. Denne ene aften i året må gerne være anderledes end de andre. Kagen må gerne være med nødder, mandler eller chokolade eller alle dele, men i år er den forholdsvis enkel. Navnet har den efter kokken, der første gang serverede denne kage. Har I aldrig prøvet yoghurtfløde, så lad det være første gang. I får måske den samme lyst til dette tilbehør, som jeg har. Det smager slet ikke, som I tror! I hvert fald var det den erfaring, jeg gjorde første gang. Til sidst: GODT NYTÅR til alle, der læser disse spalter og TAK FOR I ÅR!