Aars

Fejrer fødselsdag med maraton

To 50 års fødselarer inviterer 200 løbere med

Søren Friis, Lene Schreiner og Mogens Pedersen er klar til maraton i Aars 12. august.

Søren Friis, Lene Schreiner og Mogens Pedersen er klar til maraton i Aars 12. august.

AARS:To fødselarer og to løbejubilæer kommer i fokus i Aars tirsdag 12. august. Her fejrer de to lokale maratonløbere Mogens Pedersen og Søren Friis hver deres 50-års fødselsdag med et arrangement ud over det sædvanlige. På fødselsdagen løber Mogens Pedersen sit maratonløb nr. 500, mens Søren Friis sniger sig op på løb nr. 5. Arrangørerne kalder løbe-eventen for ”5-50-500 maraton”

- Det var en henkastet bemærkning fra en god løbekollega, da jeg havde løbet mit maratonløb nr. 400, der fik mig på ideen om, at jeg ville fejre min 50-års fødselsdag med at løbe maraton nr. 500, fortæller Mogens Pedersen, der har haft den store løbskalender fremme for at få det til at gå op.

Siden Mogens Pedersen for 22 år siden løb sit første maraton er det blevet til 21.055 maraton-løbs-kilometer - foruden en masse træningsture.

Der er plads til 200 deltagere i løbet, og den første har allerede meldt sig. Lene Schreiner, der stiller op til sit 3. maratonløb, repræsenterer løbets sponsor, Jutlander Bank.

Der er åbent for tilmelding på maratonløbets hjemmeside, og arrangørerne forventer, at pladserne hurtigt bliver fyldt ud

- Jeg ved, at mange, der er vant til at løbe maraton er interesseret i at komme til Aars og løbe, men jeg tror at arrangementet også vil trække mange lokale løbere til, forklarer Søren Friis, der allerede glæder sig til at løbe ned gennem Himmerlandsgade, der forhåbentlig er fyldt med interesserede tilskuere den 12. august.

Bliver arrangementet så stor en succes, som Søren Friis og Mogens Pedersen håber, vil de ikke afvise at gentage løbet de kommende år.

- Nu må vi se. Vi tager et løb ad gangen, men det kunne da være spændende at gøre løbet til en tilbagevendende begivenhed, forklarer Søren Friis.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.