Felix får bronze og tangerer Bolt og Otteys medaljerekord

Den 31-årige løbelegende var alligevel skuffet, efter at hendes landsmand sikrede sig guld på 400 meter.

ATHLETICS-WORLD-2017 Foto: Scanpix/Antonin Thuillier

ATHLETICS-WORLD-2017 Foto: Scanpix/Antonin Thuillier

Den amerikanske løbelegende Allyson Felix nåede onsdag aften en opsigtsvækkende milepæl i sin lange karriere.

Med en bronzemedalje i 400 meter-finalen tangerede hun nemlig de to jamaicanere Merlene Ottey og Usain Bolts rekord på 14 VM-medaljer.

Felix har ud over sine mange VM-medaljer også fået utrolige ni OL-medaljer, heraf seks af guld.

Ud af hendes 14 VM-medaljer er ni af guld.

Felix kneb sig ind på bronzepladsen i finalen, da rivalen fra Bahamas, Shaunae Miller-Ulibo, pludselig løb tør for kræfter 20 meter får målstregen, efter at hun ellers havde ligget lunt i spidsen af løbet.

Felix' landsmand Phyllis Francis udnyttede situationen og løb overraskende med guldmedaljen, mens Bahrains Salwa Eid Nassar tog sølvet foran Allyson Felix.

- Jeg kan ikke lyve. Jeg er skuffet over at glippe guldmedaljen i aften. Men mesterskaberne er ikke ovre, så vi fortsætter, siger Allyson Felix.

Allyson Felix fik sin første store medalje i 2004, da hun vandt sølv i 200 meter ved OL i Athen. Et år senere vandt hun sin første VM-medalje, da hun kom først over stregen i 200-meter-finalen i Helsinki.

- Men dette var løbet, der betød noget for mig. Det handler om det individuelle løb, så det er aldrig sjovt at må skuffe. Men jeg er glad på min holdkammerats vegne, siger Allyson Felix.

Den 31-årige amerikaner har gode muligheder for at sætte flere milepæle en lang og flot løbekarriere. Hun har nemlig ikke umiddelbart planer om at stoppe på topniveau.

- Jeg føler ikke, at det er forbi. Jeg har stadig ikke givet alt, og jeg glæder mig til at fortsætte indtil 2020 og OL i Tokyo, siger Allyson Felix.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.