Fem alternative oplevelser i Europas storbyer

Dufttur i Wien, tagklatring i Stockholm eller drag queen-rundvisning i Hamborg?

drag queen Olivia Jones viser rundt i Hamborg. Foto: Christian Charisius/DPA

drag queen Olivia Jones viser rundt i Hamborg. Foto: Christian Charisius/DPA

EUROPA:Vil du guides rundt i Hamborg af en mand i dametøj, eller vil du opleve Wien gennem din næse? Det er blot to muligheder for at få alternative oplevelser i europæiske storbyer, som du måske ikke har prøvet - endnu.

Den engelske avis The Guardian har fundet fem forslag til anderledes ture i Europa, hvor en guidet løbetur i København er et af forslagene.

Det mest kulørte indslag er nok i Hamborg, hvor du kan blive vist rundt i havnebyens lumre natteliv af selveste Olivia Jones, som blev landskendt drag queen i 2004, hvor hun stillede op til borgmestervalget i Tysklands næststørste by.

- "Safarierne" gennem Reeperbahn i St. Pauli-distriktet inkluderer et stop ved en sexbutik, SM-hotspots og legendariske vandhuller, mens man lytter til historier om laster og synd på vejen, skriver The Guardian.

Tur på hustage

Du kan også få en alternativ oplevelse på toppen af Stockholm, hvor du ser Sveriges hovedstad ovenfra, mens du bevæger dig rundt på byens hustage. Selv om du naturligvis har en uddannet klatreguide og det nødvendige sikkerhedsudstyr, er det nok ikke en tur for folk med højdeskræk.

"Smells like Wien Spirit" er naturligvis en reference til et populært Nirvana-nummer fra 1991, men det er samtidig navnet på noget så usædvanligt som en "duft-tur" rundt i Wien, hvor man får lov at bruge sin næse som kompas, når man skal lære den østrigske hovedstad bedre at kende gennem en lang række dufte. Her bliver lugtesansen både udsat for dejlig kaffe og kage fra byens konditorier til lugten fra et af byens offentlige toiletter.

Links til oplevelser

- Drag queen-rundvisning i Hamborg: olivia-jones.de
- Tag-safari i Stockholm: takvandring.com
- Dufte i Wien: spaceandplace.at
- Fototur i Riga: eatriga.lv
- Løbetur i København: running-copenhagen.dk
Læs mere på The Guardians rejseside.

The Guardian foreslår desuden også en fototur i Riga, hvor man bliver udstyret med et ægte, gammeldags Zenit-kamera, så deltagerne kan tage autentiske billeder i Letlands hovedstad, hvor det bugner med sovjetiske monumenter og andre fascinerende motiver.

Og så er vi nået til den atypiske turistoplevelse i København, hvor den engelske avis fremhæver muligheden for at tage løbeskoene på, så man kan følge med sin talende og løbende guide rundt i Danmarks hovedstad.

Her kan man beslutte sig for distancer mellem 6-15 kilometer i de københavnske bydele, man ønsker at blive klogere på.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.