Fem bandefolk er anholdt efter politiaktion på Lolland

Politiet fandt blandt andet pistol og krysantemumbomber, da ordensmagten slog til mod bandemiljø på Lolland.

Fem bandefolk er anholdt efter politiaktion på Lolland

I forbindelse med torsdagens store politiaktion rettet mod bandemiljøet forskellige steder på Sjælland er fem personer blevet anholdt på Lolland.

De er sigtet for overtrædelse af våbenloven. To er desuden sigtet for grov vold, og de er torsdag varetægtsfængslet ved Retten i Nykøbing, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiets aktion havde især fokus på Køge-området, men man slog også til på nogle adresser i Storkøbenhavn og i Sydsjælland. I alt blev 23 adresser ransaget af politiet.

På Lolland blev der aflagt besøg på seks adresser. Alle steder ransagede betjentene for at undersøge, om der blev opbevaret ulovlige våben.

Ved ransagningerne blev der fundet en pistol, to krysantemumbomber, en del ammunition og et mindre kvantum narkotika.

I forbindelse med aktionen blev en 15-årig dreng fra Køge anholdt. Han mistænkes for et skyderi mod en tatovørforretning på Nørre Boulevard i Køge den 6. februar.

Den 15-årige er nu varetægtsfængslet i surrogat på en institution frem til 21. marts efter et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

I forbindelse med ransagninger på 23 adresser i Køge og i Københavnsområdet er der fundet to pistoler, en peberspray, en totenschlæger og en del ammunition. Desuden fandt politiet cirka to kilo skunk, 90 gram hash og 2,4 gram kokain.

Torsdag forlængede politidirektør Anders Linnet, Midt- og Vestsjællands Politi, visitationszonen i og omkring Køge indtil den 14. marts.

Det sker på grund af den opblussede konflikt mellem de rocker- og bandegrupperinger, der holder til i området, og på grund af politiets jagt på ulovlige våben.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.