Udland

Fem betjente er dræbt af snigskytter i Texas

En snigskytte i et parkeringshus, der truede med bomber og flere politidrab, er ifølge flere medier død.

Sticker on Governor's Mansion pillar at Castile protest in Minnesota Foto: Reuters/Eric Miller

Sticker on Governor's Mansion pillar at Castile protest in Minnesota Foto: Reuters/Eric Miller

En formodet snigskytte, der havde forskanset sig i et parkeringshus i Dallas, rapporteres død, skriver flere amerikanske medier. Det antydes, at han har begået selvmord.

Det sker, efter fem politibetjente er dræbt og seks såret, da mindst to snigskytter åbnede ild i Dallas, Texas, under en demonstration mod politivold mod sorte i USA, oplyser politiet.

Der er tale om den mest dødelige episode for amerikansk politi siden terrorangrebet på USA 11. september 2001.

Skyderiet opstod midt under en demonstration i Dallas mod politivold. Anledningen var politiets nedskydning af to sorte mænd tidligere på ugen i Louisiana og Minnesota.

Politiet har ikke noget sikkert overblik over, hvor mange snigskytter der åbnede ild. Men det drejer sig om mindst to. De begyndte tilsyneladende at skyde fra flere etager over gadeniveau, og ifølge politiet var formålet at bringe betjentene i et baghold.

Politiet oplyste lidt tidligere, at en af snigskytterne var anholdt.

Den anden snigskytte blev omringet i et parkeringshus, hvorfra han sporadisk affyrede skud og fik kommunikeret til politiet, at der var anbragt bomber i byen.

- Han har fortalt vores forhandlere, at enden er nær, og at han vil skade og dræbe flere af os, altså politifolk. Og han siger, at der er bomber over hele området i garagehuset og midtbyen, fortalte Dallas' politichef, David Brown.

En kvinde, som havde opholdt sig i samme område af garagen, er anholdt sammen med to andre, der havde camouflagetøj pakket ned i et bagagerum på en Mercedes, rapporterer en række medier.

Endnu en person har meldt sig selv til politiet, efter politiet havde tweetet et billede af ham i camouflagetøj og et kraftigt skydevåben slynget over skulderen.

- Vi føler os ikke helt trygge ved, om vi har fat i alle de mistænkte, sagde politichefen.

Mange hundrede mennesker deltog i demonstrationen, da skyderiet startede, og der udbrød panik blandt de hvide og sorte, der deltog i protesten.

- Det værste mareridt er en realitet, har Dallas' borgmester, Mike Rawlings, sagt på et pressemøde.

Der forlyder ikke noget om, hvad der skulle være snigskytternes motiv til at dræbe.

Demonstranter har fortalt til avisen Dallas Morning Star, at en af angriberne var en hvid mand.

Torsdag aften var der demonstrationer mange steder i USA efter fremkomsten af to videoer, som meget direkte bevidner omstændighederne, da to sorte mænd i henholdsvis Louisiana og Minnesota tirsdag og onsdag blev skudt og dræbt af politiet.

Det kommer efter en lang række af politidrab på sorte de sidste par år. Kritikerne hævder, at der i årevis upåagtet har været en racistisk tilgang til sorte i mange politistyrker med mange drab på sorte til følge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.