Fem danskere svømmer sig i EM-semifinaler

Fem ud af ni danskere svømmede sig lørdag formiddag videre til semifinalerne ved langbane-EM i Glasgow.

Tidligere europamester Viktor Bromer jagter metal i Glasgow, hvor han er klar til semifinalen i 200 meter butterfly. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tidligere europamester Viktor Bromer jagter metal i Glasgow, hvor han er klar til semifinalen i 200 meter butterfly. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fem af de danske svømmere, der var i aktion lørdag formiddag i den indledende session ved EM i svømning i Glasgow, kan forberede sig på endnu en tur i bassinet i samme disciplin, da de er klar til semifinalerne.

Af de fem semifinaleklare svømmere er Viktor Bromer den eneste herresvømmer. Han kan glæde sig over, at han med fjerdebedste tid i de indledende heats var den bedstplacerede dansker lørdag formiddag.

Bromer blev således semifinaleklar i 200 meter butterfly i sikker stil. Ved seneste langbane-EM i 2016 tog Bromer sølv på distancen, mens han i 2014 blev europamester.

Hele fire danskere var i aktion i kvindernes 100 meter brystsvømning.

Med syvende- og 15.-bedste tid sikrede Rikke Møller Pedersen og Matilde Schrøder sig semifinalepladserne, mens Anna Wermuth og Thea Blomsterberg var for langsomme til at avancere.

I 50 meter rygsvømning svømmede medaljehåbet Mie Ø. Nielsen sig videre i syvendebedste tid, og hun får selskab af Julie Kepp Jensen i semifinalen efter at have svømmet i 15.-bedste tid. Victoria Bierre gik ikke videre fra de indledende heats.

Semifinalerne i de tre discipliner svømmes lørdag aften. Her svømmer også Emilie Beckmann og Pernille Blume finaler i henholdsvis 100 meter butterfly og 50 meter frisvømning.

Anton Ørskov Ipsen satte ny personlig rekord, men formåede ikke at svømme sig videre til finalen i 1500 meter frisvømning.

Danskeren blev nummer ti i de indledende heats, og han var derfor ikke blandt de otte svømmere, som kvalificerede sig til finalen. Her står han standby som en af to reserver.

Langbane-EM er en del af European Championships, som foregår fra 2. til 12. august og samler EM i syv forskellige sportsgrene.

Ud over svømning drejer det sig om roning, cykling, golf, gymnastik, triatlon og atletik. Sidstnævnte afholdes i Berlin, de øvrige idrætsgrene i Glasgow.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.