Udland

Fem dræbt under religiøse sammenstød i Egypten

Koptiske kristne og radikale muslimer udkæmper blodige kampe nord for Egyptens hovedstad, Kairo.

Fem dræbt under religiøse sammenstød i Egypten

Fem egyptere er omkommet og otte er såret i voldsomme sammenstød mellem kristne og muslimer i en by tæt på hovedstaden, Kairo.

Det er resultatet af de seneste uroligheder i Egypten, som har været plaget af spændinger mellem muslimer og koptiske kristne, efter at tidligere præsident Hosni Mubarak blev vristet af magten i 2011, og radikale muslimer fik friere tøjler.

Fire koptiske kristne og én muslim blev dræbt, da folk fra begge sider sloges og skød på hinanden i El Khusus nord for Kairo. Det statslige nyhedsbureau rapporterer dog om fire og ikke fem omkomne.

Ifølge lokale indbyggere i El Khusus begyndte vrede muslimer lørdag at smadre butikker, som er ejet af kristne. Også en bygning ejet af muslimer blev brændt ned.

Andre beboere fortæller, at urolighederne begyndte fredag, da en gruppe kristne børn tegnede på en væg op til et muslimsk religionsinstitut.

Øjenvidner fortæller, at børnene tegnede noget, der mindede om et svastika på væggen, og at det er det, der har provokeret muslimske beboere, fordi tegningen lignede et kors.

- Jeg så, at børnene tegnede på væggen efter eftermiddagsbønnen, så jeg tog fat i dem og sagde, at de skulle fjerne det, de havde tegnet, siger muslimen Mahmoud Mahmoud al-Alfa, som bor i El Khusus.

- Så kom en anden mand og begyndte at slå børnene. Det tiltrak en masse folk. Situationen eskalerede, da en person trak en pistol og skød op i luften, og en dreng blev skudt af en vildfaren kugle.

- Pludselig var området fyldt med våben, siger Mahmoud Mahmoud al-Alfa.

Politiet har indtil videre anholdt 15 personer i forbindelse med urolighederne og har styrket sikkerheden i El Khusus.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.