Fem flotte huse dyster

Fem bygninger er med i kapløbet om Byfondens hæderspriser

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kildevej 30: Den meget markante og flotte ejendom er næsten nyopført, men med afsæt i de proportioner og materialer, der kendetegnede den ejendom, der tidligere lå på grunden

Lørdag 25. september fylder Frederikshavn 192 år I 1818 fik byens købstadsrettigheder og Frederikshavn Byfond har hvert år siden 1997 år benyttet byens fødselsdag til at præmiere huse og bygninger, der i det forløbne år har gennemgået en særlig nænsom og vellykket restaurering. Byfonden er en privat forening med cirka 200 medlemmer. Byfonden sætter fokus på bymiljø og støtter arbejdet med at tilbageføre bevaringsværdige huse til oprindelig byggestil, forskønnelse af forretningsfacader med videre. Byfonden forsøger også at fastholde interessen for bymiljøet, blandt andet ved foredrag, byvandringer, håndværksdage og forskelligt informationsmateriale. Hvert år efterlyser Byfonden forslag til årets priser og i år er fem bygninger, fire i Frederikshavn og én i Strandby, nomineret til Byfondens diplom eller plakette. Vi viser her de fem nominerede med Byfondens motivering som billedtekst og vender selvfølgelig tilbage med vinderne efter den endelige prisuddeling, der finder sted i Krudttårnet lørdag 25. september.