Fem gadgets til vinterferien

Den kommende vinterferie kan gøres endnu sjovere ved at være fornuftigt spændt op med gadgets

HELE LANDET: Vinterferien står for døren, og kalder dine ski eller badebukser på at blive brugt, har Mobilsiden.dk samlet en række gadget-forslag når den elektroniske fæstning, kaldet hjem, skal forlades.

Som oftest når man er på ferie, skal billeder gerne tages og deles - dette foregår i dag for størstedelen med lommekompagnonen og dets kamerakunnen.

Bliv klar til skiferien med disse apps

Selvom du er hjemmefra, er du ikke længere indlagt til at anskue dem på den mindre skærm, og ej heller skal man leve efter de gyldne batteriprocenter, der prædiker, hvornår skærmen ikke vil mere - se med herunder.

1. Chromecast

På Mobilsiden.dk var vi yderst begejstrede i vores test af Googles streaming-nøgle, Chromecast, og med sin lille formfaktor er den kuffert- eller rygsæksvenlig.

De fleste hoteller har nu til dags et trådløst internet, der kan lånes, og med denne kreation kan dagens billeder og videoer deles med dine medrejsende - trådløst. Som vi også nævner i anmeldelsen, tager opsætningen kun få minutter og er derfor en praktisk følgesvend.

Eftersom man blot behøver Chromecasten og dens oplader, er den altså intet problem at have med.

Sådan deler du din Chromecast med vennerne

Ligeledes modtog HDMI-nøglen en opdatering, der bød på den smarte funktion, at skulle dine medmennesker ikke være på samme netværk, kan de stadig bidrage til stuealterets underholdning.

Når der skal slappes af, er det også praktisk at kunne smide film eller musik op på hotelværelsets store skærm.

2. Powercube

Når de mange gadgets skal serveres en portion strøm så de er klar til den efterfølgende dag, kan man opleve hotelværelser der har sparet på strøm-mulighederne og der kun findes få stik – her kommer Powercube dig til hjælp.

Denne stikdåse findes i to varianter: én der lader dig oplade fem devices samtidigt, eller en med plads til fire enheder og to USB-udgange.

Herved stilles du ikke over for et ultimatum, der byder dig en telefon med opkaldsmuligheder, eller kameraet og dets stunds-forevigende kapabiliteter – begge kan være friske og klar til dit eventyr.

Den kan selvfølgelig også trække anlæg eller fjernsyn – og så fylder den mindre end den aflange grå stikdåse.

Skulle du befinde dig i omgivelser der kræver andre stik-standarder, kan en rejseadapter erhverves for 99,- kr.

Powercube kan erhverves fra 159,- kr.

3. Bærbar lyd

Humøret og lysten til at komme ud og opleve kan suppleres glimrende af stor lyd i kompakt størrelse, eller du kan lade de behagelige toner forbedre din afslappende dag.

Derfor foreslår Mobilsiden.dk en portabel lydmakker til din ferie, der ligeledes kan oplade din telefon på farten.

Harman Kardon Esquire Mini: fin, fiks og praktisk, men dyr

Til køreturen mod de varme lande er Harman Kardon Esquire Mini en kandidat – med et raffineret og stilfuldt ydre vil dens look supplere dit image ved poolen.

Med høj og slank lyd, der akkompagnerer dig i 8 timer, er den perfekt til når morgenkaffen skal brygges, eller man skal høre den seneste radio på hotelværelset.

Er der mere action i dig, kan du vende blikket mod ECOROX-højtaleren som vi også har testet – her får du en hårdfør, vandtæt musikmakker, der holder strøm i evigheder.

Med sugekop eller karabinhage kan du fastgøre denne action-højtaler og lade den følge dig gennem din bjergklatring.

ECOROX - Vandtæt, hårdfør og musik i evigheder

Når vi på redaktionen lyttede radio i 35 timer uden at blive advaret om lavt batteriniveau samt den store lyd i håndterbar størrelse, er denne en glimrende følgesvend i din aktive ferie, der skal suppleres af adrenalin-fremkaldende sange.

4. Mobil oplader

Hvis din telefon ikke er af slagsen med aftageligt bagcover og dermed batteri, er der stadig hjælp at hente. En batteribank kan sørge for fornyet energi så du ikke er afhængig af hotelværelsets strømstik.

Disse findes i mange afskygninger: Eksempelvis har OnePlus for nyligt annonceret en Power Bank der hersker over mægtige 10.000mAh til at oplade din tablet eller mobil på farten. Hvornår denne kan erhverves er dog ikke til at sige, men prisen vil lande på 119,- kr. uden fragt.

Vi gav for nyligt Sandbergs Credit Powerbank en chance – en batteriforlænger i kreditkort størrelse. Med den mere beskedne størrelse bydes der også kun på 850 mAh og dermed et par ekstra timer. Dette vil dog i mange tilfælde lige være nok til at få dig ned af bjerget eller hen til den aftale restaurant.

5. Kapacitive handsker

Skisæsonen betyder lavere temperaturer, og du er ikke længere nødsaget til at smide de varmegivende handsker for at foretage et opkald.

Betjen din smartphone i vinterkulden

Visse telefoner har mulighed for at gøre deres skærm ekstra følsomme over for input, men kapacitive handsker kan hjælpe enhver uden at skulle stå med nøgne hænder på en bjergtop.

Sandberg har eksempelvis lavet touchscreen handsker, så telefonen kan bruges i vinterkulden. Dette er muligt gennem elektrisk stof, der er indvævet i handsken.

Disse handsker er set i flere butikker, eksempelvis i sportsbutikken Stadium.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.