Fem gafler og et godt år for Spisehuset Thy

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Alt laves fra bunden. Vi vil kendes på kvaliteten, som man gerne kører langt for at finde, siger Rasmus Bang Vognsen, mens han rører i den hjemmelavede rødkål. Foto: Ole Iversen

Af Ole Iversen.

Der er juletravlhed i Spisehuset Thy i Østerild.

Julefrokosterne trækker, og husets letgenkendelige varebiler suser ud i alle kroge af Thy. Men den travle kok Rasmus Bang Vognsen har tid til en refleksion over året, der næsten er gået.

Det første år under det nye navn "Spisehuset Thy". Væk er navnene "Østerild Kro og Bagerens Køkken". De er nu er en del af det nye ambitiøse madkoncept i Østerild.

- Vi kan se tilbage på et superfantastisk år, lyder det fra den glade kok.

- Vi har nu fået vores nye navn på plads, og folk ved hvem vi er. Vores profil er blevet skarp, hvor fokus ligger på kvaliteten. Ordretilgangen er steget og vi har tjent penge. Folk kender nu, hvad vi står for. Vi er stadig i en gammel kro. Men vores niveau er højt, siger han og tilføjer:

- Vi er ikke billigst, for vi vil stå ved det vi laver. Både på kvaliteten af råvarer, men også på den måde det er lavet på, og vore ansatte har gode forhold. Vi vil kendes på håndværk, service og smag. Og det oplever vi at folk gerne vil køre langt efter. Vi har restaurants kunder fra Viborg og fra Ålborg. Vi kører på tre ben: restauranten, fester i huset og ud af huset. Fordelingen et omkring 20/40/40, fortæller Rasmus Bang Vognsen.

En ting er Spisehuset særlig glad for, og det de fem flotte gafler som kom hjem, da NORDJYSKEs madanmelder aflagde visit i forsommeren. Han kaldte stedet for en "madperle - med mad så god at det halve kunne være nok".

- Det placerer os helt oppe blandt de bedste 20 restauranter i Nordjylland, og har fået folk til at køre til Østerild for en god madoplevelse. Husets "Spiseunivers Menu" gourmetmad med to forretter, hovedret, ost og dessert, har været populær. Men vi er stadig en kro og vi serverer også gerne vores udgave af en wienerschnitzel, siger Rasmus Bang Vognsen.

Nu skal julen overstås for Rasmus´ team.

Næste år skal det gode arbejde fortsættes, og der skal hives endnu flere fester hjem til lokalerne i den gamle kro. Vi har plads til omkring i alt 300 gæster i tre sale, slutter Rasmus Bang, der skal ud og røre i en kæmpe gryde af rødkål.

Husets egen naturligvis.

Spisehuset Thy har fem ansatte og dertil fem hjælpere, når der er fester.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.