Fem huse får støtte til at blive fine

Renovering for 600.000 kroner, hvoraf kommunen betaler en fjerdedel

Formand Ansgar Nygaard (tv.) og sekretær Frede Hoeneveld er klar til at dele penge ud til at gøre gamle huse flottere. Arkivfoto: Carsten Tolbøll

Formand Ansgar Nygaard (tv.) og sekretær Frede Hoeneveld er klar til at dele penge ud til at gøre gamle huse flottere. Arkivfoto: Carsten Tolbøll

NYKØBING:Fem ansøgninger blev godkendt, da Bygningforbedringsudvalget for Morsø Kommune mandag holdt møde.

Det betyder, at fem husejere i kommunen kan iværksætte forskønnelsesopgaver på deres huse for tilsammen 600.000 kroner. Heraf vil Morsø Kommune betale en fjerdedel.

- Det er glædeligt, at der stadig er interesse for at bevare og renovere den ældre del af boligmassen på Mors. Vi stiller store krav til de opgaver, der kan ydes støtte til, og det betyder, at arbejdet også er krævende med hensyn til faglighed og mandetimer. Herved er det med til at øge beskæftigelsen blandt øens håndværkere og producenter af især vinduer, siger Bygningsforbedringsudvalgets formand, Ansgar Nygaard (V).

Foruden de fem husejere, der fik støtte, er tre projekter under forberedelse. Udvalget håber på, at pengene fra staten til formålet vil række året ud. De er del af en samlet statspulje på 1,2 millioner kr. til Morsø Kommune i 2015.

Kommunen får refunderet 60 procent af sin støtte hos staten, når der er tale om huse i landdistrikterne og 50 procent ved huse i Nykøbing.

- Ansøgerne, der får penge denne gang, kommer jævnt fordelt fra hele øen. Renoveringerne omhandler udskiftning af tage, nye vinduer og dørpartier, oplyser arkitekt Frede Hoeneveld, Morsø Kommune, der også er sekretær for Bygningsforbedringsudvalget.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.