Danmark

Fem kræfttyper som motion kan forhindre

Motion bliver mere og mere afgørende for vores helbred, des mere tid vi bruger på at sidde ned på arbejdet

Colourbox

Colourbox

DANMARK:Stillesiddende arbejde øger ikke bare risikoen for overvægt og hjertekar-problemer, men også for kræft.

Flere og flere undersøgelser viser også at risikoen for i hvert fald nogle typer kræft bliver mindre med motion.

Tarmkræft

Kræft i tarmen er en af de mest almindelige kræftformer, men bl.a. en undersøgelse fra Københavns Universitet i 2010, viste at 30 minutters daglig motion sammen med anden sund livsstil kan reducere kræftrisikoen med 23 procent.

Brystkræft

En fransk undersøgelse, der fulgte 59.000 kvinder, som havde passeret overgangsalderen, viste at fire timers ugentlig løb eller cykling reducerede risikoen for brystkræft med 10 procent. Undersøgelsen varede i 8,5 år og viste også at risikoen steg igen, hvis man holdt op med at træne.

Prostatakræft

Prostatakræft er den mest almindelige kræftform bæandt mænd, men det kunne måske være anderledes hvis flere mænd trænede regelmæssigt.

En undersøgelse fra Karolinska Instituttet i Stockholm, analyserede data om 4.623 mænd fra Sverige, der var diagnosticeret med tidlige faser af prostatakræft mellem 1997 og 2002.

7 madråd mod prostatakræft

Samlet set havde de mænd, der gik eller cyklede dagligt i mindst 20 minutter efter deres diagnose, en 39 procent nedsat risiko for at dø af prostatakræft og en 30 procent nedsat risiko for at dø af en hvilken som helst årsag, i forhold til dem, der var mindre aktive.

Livmoderkræft

En undersøgelse fra Yale School of Public Health viste i 2010 at kvinder, der træner i mindst 150 minutter om ugen, har en 34 procent lavere risiko for endometriecancer (kræft, der begynder i livmoderslimhinden) end inaktive kvinder.

9 madråd mod livmoderkræft

En såkaldt metaundersøgelse fra Harvard School of Public Health i begyndelsen af 2015 viste en samlet 19 procent lavere risiko for mavekræft hos fysisk aktive.

10 overraskende grunde til at mavefedtet sidder fast

Undersøgelsen gennemgik tidligere studier med tilsammen mere end 1,5 millioner mennesker, herunder næsten 8.000 med mavekræft. Forskerne konkluderede, at moderat træning var nok og at det ikke hjalp at træne hårdt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.